Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για Παιδ. Σταθμούς μέσω ΕΣΠΑ

on .

PAIDIKOS

Ξεκίνησε χθες το μεσημέρι η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων από πλευράς των γονέων για τους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς, τα ΚΔΑΠ και τα ΚΔΑΠΑμεΑ μέσω της Δράσης του ΕΣΠΑ «Προώθηση και υποστήριξη παιδιών για την ένταξή τους στην προσχολική εκπαίδευση καθώς και για τη πρόσβαση παιδιών σχολικής ηλικίας, εφήβων και ατόμων με αναπηρία, σε υπηρεσίες δημιουργικής απασχόλησης», περιόδου 2022 - 2023. Το φετινό πρόγραμμα έχει  προϋπολογισμό 331 εκατ. ευρώ ενισχυμένο κατά 22,2 εκατ. ευρώ σε σχέση με πέρυσι.

Πρόκειται για το πρώην πρόγραμμα με τίτλο «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής», μέσω του οποίου τα ωφελούμενα παιδιά λαμβάνουν voucher (κουπόνι) προκειμένου να εγγράφονται στις εν λόγω δομές χωρίς οικονομική επιβάρυνση ή με μία πολύ μικρή συμμετοχή. 

Σε ανακοίνωσή του ο Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας Αλληλεγγύης και Προσχολικής Αγωγής του Δήμου Ιωαννιτών ενημερώνει ότι η υποβολή αιτήσεων συμμετοχής – δηλώσεων θα διαρκέσει έως και την Παρασκευή, 12 Αυγούστου και ώρα 23:59 και καλεί όσους επιθυμούν να εγγράψουν τα παιδιά τους στους Δημοτικούς Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς καθώς και στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία (ΚΔΑΠμεΑ) του Δήμου Ιωαννιτών να υποβάλλουν εμπρόθεσμα την ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής στο νέο πρόγραμμα.

Η μοριοδότηση

Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα έχουν όλοι οι γονείς ή τα πρόσωπα που έχουν τη γονική μέριμνα ή την επιμέλεια, ανάδοχοι γονείς, επίτροποι ή συμπαραστάτες, νόμιμοι εκπρόσωποι βρεφών και παιδιών προσχολικής και σχολικής ηλικίας, παιδιών, εφήβων και ατόμων με αναπηρία, που επιθυμούν τη φιλοξενία των παιδιών τους, σε δομές αντίστοιχες με την ηλικία τους.

Κριτήρια μοριοδότησης και επιλογής είναι η οικογενειακή και οικονομική κατάσταση (οικογενειακό εισόδημα φορολογικού έτους 2021). Εξαιρούνται των περιορισμών, ως προς το ύψος του οικογενειακού εισοδήματος τα προς φιλοξενία παιδιά και άτομα με αναπηρία, καθώς και ο αιτών που είναι ΑμεΑ. Τα ωφελούμενα παιδιά, με σειρά μοριοδότησης, λαμβάνουν «Αξία Τοποθέτησης» (voucher) και έχουν τη δυνατότητα να εγγραφούν σε δομή της επιλογής τους.

Τα δικαιολογητικά

Σύμφωνα με τον ΟΚΠΑΠΑ, για όλους τους αιτούντες απαιτούνται ως δικαιολογητικά συμμετοχής στο πρόγραμμα εκκαθάριση φορολογική δήλωση έτους 2021, πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης ή οποιοδήποτε άλλο ισοδύναμο έγγραφο, τρέχοντος έτους, πιστοποιητικό/ά αναπηρίας (όπου υπάρχει ΑμεΑ- αιτούντες, έτερο μέλος, παιδί) και ΑΜΚΑ των παιδιών / ΑμεΑ για τα οποία θα υποβληθεί αίτηση.

Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται μόνο ηλεκτρονικά, επισυνάπτοντας όσα δικαιολογητικά απαιτούνται ανά περίπτωση, τα οποία αναφέρονται στην πρόσκληση που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της ΕΕΤΑΑ (www.eetaa.gr, paidikoi.eetaa.gr). Τα δικαιολογητικά αναρτώνται ηλεκτρονικά σε μορφή pdf. Κάθε ενδιαφερόμενο άτομο για να συμμετάσχει, θα πρέπει να διαθέτει προσωπικούς κωδικούς taxisnet.

Οι προσωρινοί πίνακες αποτελεσμάτων θα αναρτηθούν στις 16 Αυγούστου, ενώ η προθεσμία υποβολής ενστάσεων θα διαρκέσει από τις 17 έως τις 19 Αυγούστου. Οι οριστικοί πίνακες αποτελεσμάτων θα αναρτηθούν στις 23 Αυγούστου. 

Για την εξυπηρέτηση των αιτούντων λειτουργεί τηλεφωνικό κέντρο στο: 210-5214600 καθώς και στο email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..