Θρήνος για το ζευγάρι που σκοτώθηκε στην Ιόνια Οδό!

on .

ASTHENOFORO ASTYNOMIKOS

 Θρήνος, μια οικογενειακή τραγωδία και αναπάντητα ερωτηματικά προκλήθηκαν από το χθεσινό δυστύχημα στο ύψος του Γοργόμυλου της Ιόνιας Οδού. Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν ο θάνατος ενός ζευγαριού μπροστά στα μάτια των δύο κοριτσιών του, που είναι και οι τραγικές φιγούρες πλέον του τραγικού αυτού συμβάντος που συγκλονίζει την κοινή γνώμη. Το τροχαίο έγινε χθες στις 6.45 το πρωί στο 171ο χιλιόμετρο της Ιόνιας οδού και στο ρεύμα προς Γιάννενα.

Το Ι.Χ αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε οικογένεια που μετέβαινε στην Αλβανία για διακοπές στάθμευσε στη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης, λόγω μηχανικής βλάβης σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες.

Ο 58χρονος οδηγός κατέβηκε να δει τι συμβαίνει και τον ακολούθησε και η 50χρονη σύζυγός του. Άφησαν όμως και οι δύο ανοιχτές τις δύο αριστερές πόρτες με αποτέλεσμα αυτοκίνητο που οδηγούσε ημεδαπός, επίσης με κατεύθυνση τα Ιωάννινα, να προσκρούσει σε αυτές και να τραυματίσει θανάσιμα το ζευγάρι!

Ελαφρά τραυματίστηκαν οι δύο κόρες του (σύμφωνα με πληροφορίες 26 και 13 ετών), χωρίς να συντρέχει λόγος ανησυχίας. «Φως» για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος και τα λάθη που έγιναν θα δώσει η προανάκριση που διενεργεί το Γ΄ Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Αντιρρίου- Ιωαννίνων. 1.147 παραβάσεις σε μια εβδομάδα! Ανεξάρτητα των αιτιών που προκάλεσαν το χθεσινό τραγικό δυστύχημα, η υπερβολική ταχύτητα αναδεικνύεται για μια ακόμη φορά σε «πρωταθλητή» των οδικών παραβάσεων σε σύνολο χώρας (εξαιρουμένων της παράνομης στάθμευσης, που δεν αφορά κίνηση σε δρόμο).

Η Ελληνική Αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα το σύνολο των παραβάσεων που βεβαίωσαν οι αστυνομικοί στη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας (24-30 Ιουλίου), που συνολικά ανέρχονται σε 20.313.

Οι περισσότερες αφορούν παράνομη στάθμευση, που ανήλθαν σε 6.035. Για υπερβολική ταχύτητα οι παραβάσεις ανήλθαν σε 4.663, για μη χρήση κράνους σε 1.481, για έλλειψη άδειας οδήγησης 1.173, για μη χρήση ζώνης ασφαλείας 844, για κυκλοφορία χωρίς να έχουν περάσει ΚΤΕΟ 514, για οδήγηση σε κατάσταση μέθης 445, για ανασφάλιστα οχήματα 388, για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη 226, για χρήση κινητού τηλεφώνου 203.

Από τις 20313 βεβαιωθείσες παραβάσεις οι 1147 προέρχονται από την Ήπειρο.