«Φρένο» σε 66 κιλά χασίς από την ΕΛ.ΑΣ. στην Ηγουμενίτσα

on .

 HGOYMENITSA 31 7 2022

• «Φρένο» σε μια ακόμη σημαντική ποσότητα ναρκωτικών και χειροπέδες σε τέσσερις αλλοδαπούς, έβαλαν οι άνδρες της Δίωξης Ηγουμενίτσας το βράδυ του Σαββάτου, στο πλαίσιο συνεχιζόμενων δράσεων για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών. 

Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν όταν οι αστυνομικοί εντόπισαν και ακινητοποίησαν στην πόλη της Ηγουμενίτσας δύο αυτοκίνητα, στα οποία επέβαιναν οι κατηγορούμενοι και συγκεκριμένα δύο στο καθένα.  Κατά τον έλεγχο που ακολούθησε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στο εσωτερικό του ενός αυτοκινήτου (ιδιοκτησίας του συνεργού τους) 48 δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 66 κιλών και 690 γραμμαρίων.

Ακόμη, όπως προέκυψε από την διερεύνηση της υπόθεσης, το άλλο αυτοκίνητο λειτουργούσε ως προπομπός του πρώτου, για τον έλεγχο του δρομολογίου και την αποφυγή αστυνομικών ελέγχων. 

Τα δύο οχήματα κατασχέθηκαν μαζί με χρηματικό ποσό 2.190 ευρώ και 7 κινητά τηλέφωνα, που βρέθηκαν στην κατοχή των συλληφθέντων. Σε βάρος τους σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για εισαγωγή, μεταφορά και διακίνηση ναρκωτικών, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας, ενώ έχει ταυτοποιηθεί ακόμη ένας αλλοδαπός για την εμπλοκή του σε αυτή. 

Με ευρωπαϊκό ένταλμα 

Στο συνοριακό σημείο ελέγχου της Κακαβιάς συνελήφθη το μεσημέρι του Σαββάτου διεθνώς διωκόμενος αλλοδαπός.  Ειδικότερα, ο συλληφθείς επιχείρησε να φύγει από τη χώρα και κατά τον αστυνομικό έλεγχο διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης των βελγικών αρχών για υποθέσεις ναρκωτικών και κλοπής.