Σχεδόν 1.000 θέσεις μένουν κενές στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων!

on .

PANEPISTHMIO IOANNINON

Σε 61.682 ανέρχονται οι υποψήφιοι από τα γενικά και τα επαγγελματικά λύκεια που εισάγονται φέτος στα Πανεπιστήμια, στις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες, στην ΑΣΠΑΙΤΕ, στην ΑΣΤΕ, στις Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές, καθώς και στις Ακαδημίες της Πυροσβεστικής, του Εμπορικού Ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος.

Η αγωνία των υποψηφίων των πανελλαδικών εξετάσεων έλαβε τέλος χθες το απόγευμα με την ανακοίνωση των βάσεων από το Υπουργείο Παιδείας. 

Αυτό σημαίνει ότι από σήμερα κιόλας, οι νέοι φοιτητές που πέτυχαν μακριά από τόπο κατοικίας τους θα ξεκινήσουν την αναζήτηση στέγης.

Στο Πανεπ. Ιωαννίνων 

Όσον αφορά το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, σχεδόν 1.000 θέσεις (966 για την ακρίβεια) έμειναν κενές, λόγω της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής που σε κάποια τμήματα ήταν ανεβασμένη. Οι θέσεις (κατόπιν μεταφοράς) στο Πανεπ. Ιωαννίνων ανέρχονταν συνολικά σε 3.623 και στις Σχολές του μπαίνουν τελικά 2.657!

Όσον αφορά τις βάσεις, μεγάλη άνοδος καταγράφηκε στο Μαθηματικό (+2.948 μόρια), στο  Φυσικό (+1.916) και στο Μηχανικών Η/Υ (+1.623). Στον αντίποδα η μεγαλύτερη μείωση καταγράφηκε στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών    (-1.237 μόρια).

Οι βάσεις στις Σχολές και η εικόνα με τους επιτυχόντες του Πανεπ. Ιωαννίνων αποτυπώνονται στους παρακάτω πίνακες:

BASEIS 2022 PINAKAS1

BASEIS 2022 PINAKAS2