Σήμερα (4 μ.μ.) το τελευταίο «αντίο» στον Γιώργο Μπασά

on .

MPASAS GIORGOS

• Σήμερα στις 4 το απόγευμα στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αθανασίου θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία για τον Γιώργο Μπασά, η απώλεια του οποίου συνεχίζει να προκαλεί βαθιά συγκίνηση στην κοινωνία των Ιωαννίνων. 

Το έργο και γενικά  η πολύχρονη και πολυσύνθετη δράση του Γιώργου Μπασά, αναδεικνύεται και μέσα από τις συλλυπητήριες ανακοινώσεις που εξέδωσαν χθες η Ένωση Ξενοδόχων Ν. Ιωαννίνων και οι δημοτικές παρατάξεις των πρώην Δημάρχων Ιωαννίνων Νίκου Γκόντα και Θωμά Μπέγκα. 

Η Ένωση Ξενοδόχων αναφέρεται ιδιαίτερα στην κοινωνική του δράση και συγκεκριμένα στο Αναγνωστοπούλειο Ίδρυμα, το οποίο υπηρέτησε -όπως αναφέρει- με ανιδιοτέλεια και περισσή εργατικότητα. « Η συνεργασία μαζί του για αρκετές δεκαετίες είχε ως στόχο να αναβιώσει το όραμα του Μιχαήλ Αναγνωστόπουλου για την εκπαίδευση των Ελληνοπαίδων στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος στην Κόνιτσα. Είμαστε ευγνώμονες για την πολυετή και εποικοδομητική συνεργασία που είχαμε μαζί του και στεκόμαστε σιωπηλοί και συγκινημένοι απέναντι σε μια ξεχωριστή προσωπικότητα ο οποίος ξεκινά το τελευταίο ταξίδι». 

Το Δ.Σ. της Ένωσης Ξενοδόχων αναφέρει ακόμη ότι στη μνήμη του θα καταθέσει χρηματικό ποσό στην ΕΛΕΠΑΠ και εκπρόσωπός του θα παραστεί στην εξόδιο ακολουθία. 

Ο Νίκος Γκόντας 

Η παράταξη του πρώην Δημάρχου Νίκου Γκόντα «Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία» σε ανακοίνωσή της, αναφέρεται στη συμβολή του Γιώργου Μπασά σε μεγάλα έργα της περιοχής, αλλά και στο γεγονός ότι διετέλεσε για οκτώ χρόνια άμισθος σύμβουλος του Δημάρχου. Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Ο Γιώργος Μπασάς υπήρξε κορυφαία μορφή του τεχνικού κόσμου, δίνοντας λύσεις σε μεγάλα θέματα της πόλης μας και της Ηπείρου, ξεκινώντας από την οδική σήμανση της Ηπείρου για την οποία και βραβεύτηκε, καθώς και στην μελέτη κόμβων της πόλης και του λεκανοπεδίου. Καθοριστική ήταν η συμβολή του στην χάραξη της ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ όπως δημόσια αναγνώρισε ο αείμνηστος Κων/νος Μητσοτάκης. Διατέλεσε άμισθος σύμβουλος δημάρχου την οκταετία 2003 -2010 και αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΙ συμβάλλοντας καθοριστικά, μεταξύ πολλών άλλων, στην μελέτη ένταξης και εκτέλεσης μεγάλων έργων όπως η ΚΕΝΑΝ ΜΕΣΣΑΡΕ και η αναβάθμιση-επέκταση του βιολογικού καθαρισμού της πόλης μας. Για την μεγάλη του προσφορά θα μείνει αξέχαστος σ’ όλους μας. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του».

Η «Ενότητα Πολιτών-Νέα Γιάννενα» 

Τη βαθύτατη θλίψη τους για την απώλεια του Γιώργου Μπασά, εκφράζει η «Ενότητα Πολιτών- Νέα Γιάννενα» και ο επικεφαλής της Θωμάς Μπέγκας. «Ενός ανθρώπου που υπήρξε σημαντικό στέλεχος της δημόσιας διοίκησης καθώς και σύμβουλος δημάρχων σε διαφορετικές περιόδους, συμβάλλοντας στη μελέτη και υλοποίηση μεγάλων τεχνικών έργων για τον τόπο». Η παράταξη αναφέρει ακόμη ότι επί δημαρχίας Λευτέρη Γκλίναβου, συμμετείχε άνευ αμοιβής στην υλοποίηση μελετών για την επίλυση σημαντικών κυκλοφοριακών θεμάτων, γεγονός για το οποίο τιμήθηκε από τον τότε Δήμαρχο.

***

Μετά την εξόδιο ακολουθία η σορός του Γιώργου Μπασά θα μεταφερθεί και θα ταφεί στην Πρέβεζα.