Από το νέο ΕΣΠΑ η χρηματοδότηση του δρόμου Γιάννενα - Κακαβιά

on .

KAKABIA KALPAKI PINAKIDES

  Θετικά προχωρούν οι διαδικασίες για τον οδικό άξονα Γιάννενα- Κακαβιά, καθώς για άλλη μια φορά δόθηκε η διαβεβαίωση από το Υπουργείο Υποδομών ότι το έργο θα ενταχθεί προς χρηματοδότηση στο νέο ΕΣΠΑ. 

Τη διαβεβαίωση αυτή μετέφερε χθες ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων. Όπως είπε ο δρόμος  θα δημοπρατηθεί ως τρίιχνος κλειστός με ανισόπεδους κόμβους και βοηθητικό δίκτυο. «Ώστε- πρόσθεσε- εάν αύριο, μεθαύριο αλλάξουν  τα δεδομένα της κυκλοφορίας των οχημάτων να είναι εύκολο για να επεκταθεί σε τετράιχνο». Συμπλήρωσε ακόμη ότι   έχει δοθεί το «πράσινο φως» από το Υπουργείο στην ανάδοχο εταιρεία και τους συνεργάτες της ώστε να ολοκληρωθούν το ταχύτερο δυνατό οι μελέτες. 

Ο Περιφερειάρχης σημείωσε ότι για το συγκεκριμένο έργο είναι σε τακτική επικοινωνία με τον αρμόδιο Υφυπουργό Υποδομών Γ. Καραγιάννη, «ο οποίος είναι στη διάθεσή μας όταν χρειάζεται, Πρόκειται μάλιστα να έρθει στα Γιάννενα προκειμένου να κάνει δημόσια τις σχετικές ανακοινώσεις». 

Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε και στην οδική σύνδεση της Ιόνιας οδού με την Πρέβεζα, την οποία ανέλαβε πλέον να υλοποιήσει η Περιφέρεια Ηπείρου. 

  «Είχε γίνει μια απόπειρα και το 2018 να αναλάβουμε το έργο. Έχουμε επιστολή του τότε Υπουργού. Ακολούθως το 2019, δόθηκε έγκριση για υπογραφή προγραμματικής σύμβασης, η οποία όμως τότε με τις εκλογές καταργήθηκε. Εμείς το έχουμε προτείνει ως πρώτο έργο στο Ε.Π. 2021-2027 της Περιφέρειας»,  υπογράμμισε.