Κινητοποιήσεων συνέχεια για τις σχολικές καθαρίστριες

on .

KATHARISTRIES

• Γενική Συνέλευση στα «Λιθαρίτσια» έκαναν οι σχολικές καθαρίστριες του Δήμου Ιωαννιτών και αμέσως μετά προχώρησαν σε κινητοποίηση έξω από το Δημαρχείο απαιτώντας την πρόσληψη των απολυμένων συναδέλφων τους που είναι αναγκαίες, ενώ συναντήθηκαν και με το Γενικό Γραμματέα του Δήμου.

Ο Β. Ζωγράφος απάντησε ότι ο Δήμος δεν μπορεί να αυξήσει τα ήδη πανάκριβα δημοτικά τέλη για να καλύψει τις απαιτήσεις των καθαριστριών για επαναπρόσληψή τους και χαρακτήρισε αδύνατη τη μίσθωση λεωφορείου για τη μετακίνηση των καθαριστριών στην Αθήνα για να παρέμβουν και στο αντίστοιχο υπουργείο. Οι εργαζόμενες κάλεσαν τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς και κάθε εργαζόμενο να στηρίξει τον αγώνα τους για καθαρά σχολεία, ενώ δήλωσαν ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Eπίθεση από ΛΑΣΥ

Επίθεση στον Μωυσή Ελισάφ εξαπέλυσε χθες με ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση» τόσο για το ζήτημα των σχολικών καθαριστριών του Δήμου όσο και για την απόφαση να κλείσει το ΚΔΑΠ Νεοκαισάρειας πριν ακόμα ξεκινήσουν οι εγγραφές παιδιών σ’ αυτό. «Η Δημοτική Αρχή είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα της δημοκρατίας των λίγων, της δημοκρατίας των επιχειρηματικών ομίλων με τους οποίους φωτογραφίζονται όταν δεν τους χαλάν τις φωτογραφίες οι απολυμένοι εργάτες», σημειώνει, μεταξύ άλλων η ΛΑΣΥ.