Ενημέρωση της Τροχαίας Ιωαννίνων «τραπέζι - τραπέζι» σε μπαρ-καφετέριες

on .

ASTYNOMIKOS ENHMEROSH TROXAIA

l Μια αξιέπαινη πρωτοβουλία προκειμένου να μειωθούν τα τροχαία ατυχήματα ή και δυστυχήματα που προκαλούνται από οδήγηση αυτοκινήτων από οδηγούς που έχουν καταναλώσει οινοπνευματώδη ποτά ανέλαβε η Τροχαία Ιωαννίνων σε συνεργασία με το Επιμελητήριο και  το Σωματείο Κάφε Μπάρ «Παμβώτις». 

Η πρωτοβουλία φέρει τον τίτλο «οδηγός της παρέας». 

Το άτομο αυτό – μέλος της παρέας θα πρέπει να συμφωνηθεί πριν από την έξοδο ότι δε θα καταναλώσει αλκοόλ και θα φροντίσει στο τέλος να οδηγήσει τους υπόλοιπους στο σπίτι τους με ασφάλεια. 

Κλιμάκια της Τροχαίας (με μέλη του Επιμελητηρίου και του Σωματείου Κάφε Μπαρ)  τα προηγούμενα βράδια επισκέφτηκαν στέκια στα οποία συχνάζουν κυρίως νέοι, τους οποίους ενημέρωναν για τους κινδύνους που εγκυμονεί η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ και μοίραζαν μπρελόκ κλειδιών αυτοκινήτου που έχει αποτυπωμένο το μήνυμα: «Ο οδηγός της παρέας δεν πίνει». 

Ο Διοικητής του Τμήματος Τροχαίας Ιωαννίνων Αστυνόμος Α΄ Γρηγόρης Καρράς σε δηλώσεις του τόνισε ότι δράση αυτή πέρα από το ουσιαστικό της χαρακτήρα, έχει και σημειολογικό, αφού η οδική ασφάλεια και η μείωση των τροχαίων ατυχημάτων απαιτούν συλλογική προσπάθεια. 

 Από την πλευρά του, ο Γενικός Γραμματέας της Διοικητικής Επιτροπής του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων Βασίλειος Βασιλείου ανέφερε  ότι το Επιμελητήριο   θα είναι αρωγός σε τέτοιες κοινωνικές δράσεις,  τονίζοντας ότι θα πρέπει  να αντιληφθούν οι νέοι  ότι τίποτα δεν είναι αστείο όταν οδηγούμε.

Ο  Πρόεδρος του Σωματείου «Παμβώτις» Χρήστος Τάτσης ευχήθηκε ότι η ιδέα αυτή θα ευαισθητοποιήσει τους οδηγούς της παρέας να μην πίνουν, ώστε να έχουμε λιγότερα ατυχήματα, που έχουν στοιχίσει τη ζωή σε πολλούς συνανθρώπους μας.

Επισημαίνεται ότι η συγκεκριμένη δράση θα συνεχιστεί και το επόμενο χρονικό διάστημα και σε άλλες περιοχές των Ιωαννίνων.