Εξασφαλίστηκε η υδροδότηση σε Αμπελιά και Επισκοπικό

on .

ampelia1

• Σε λειτουργία έχει τεθεί το έργο ενίσχυσης της υδροδότησης Αμπελιάς και Επισκοπικού με τη διασύνδεση στο υδροδοτικό σύστημα του ΣΥΔΛΙ, με αποτέλεσμα να δίνεται οριστική λύση σε ένα χρονίζον πρόβλημα για την περιοχή.

Το έργο είχε αρχικό προϋπολογισμό 1,2 εκατ. ευρώ και τελικό κόστος κατασκευής με την έκπτωση 637.984 ευρώ. Για την κατασκευή του είχε υπογραφεί προγραμματική σύμβαση μεταξύ του ΣΥΔΛΙ και του Δήμου Ιωαννιτών.

Τα προβλήματα υδροδότησης στην Αμπελιά και το Επισκοπικό υπήρξαν έντονα ειδικά κατά τους θερινούς μήνες. Για την οριστική αντιμετώπισή τους, αφού έγιναν οι απαιτούμενες μελέτες και η δημοπράτηση, κατασκευάστηκε τμήμα δικτύου υψηλής πίεσης του ΣΥΔΛΙ από την πύλη του Πανεπιστημίου στο Νεοχωρόπουλο και μέχρι την υψηλή δεξαμενή Πεδινής για τη σύνδεση με τον νέο αγωγό Αμπελιάς. Επίσης, κατασκευάστηκε νέος αγωγός για την υδροδότηση της Αμπελιάς και του Επισκοπικού, μήκους πέντε χιλιομέτρων περίπου ο οποίος συνδέθηκε στην Πεδινή με τα δίκτυα των κλάδων υψηλής και χαμηλής πίεσης.

Έγιναν επίσης νέα ρυθμιστική δεξαμενή στην Αμπελιά για αύξηση της επάρκειας και καλύτερη λειτουργία, αντλιοστάσιο στα όρια της Πεδινής με αντλητικά για την Αμπελιά και την Αγία Μαρίνα Πεδινής καθώς και νέα δίκτυα, ενώ εγκαταστάθηκε σύστημα τηλεδιοίκησης για την αυτόματη λειτουργία και την απομακρυσμένη παρακολούθηση των αντλιοστασίων, αντλιών, γεωτρήσεων και δεξαμενών στην Πεδινή, Αμπελιά και Επισκοπικό.

Οι δηλώσεις

Σε δηλώσεις του χθες από το αντλιοστάσιο της Αμπελιάς ο Δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ τόνισε ότι πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο με το οποίο εξασφαλίζεται η επάρκεια νερού σε μία περιοχή είχε ιδιαίτερα προβλήματα. «Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια και με τον ΣΥΔΛΙ και με την ΔΕΥΑΙ ώστε να εξαλείψουμε και τα τελευταία προβλήματα υδροδότησης που μπορεί να υπάρχουν στο λεκανοπέδιο», υπογράμμισε.

Ο πρώην αντιπρόεδρος του ΣΥΔΛΙ και δημοτικός σύμβουλος Δωδώνης Γιώργος Θεοχάρης τόνισε ότι πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο για την περιοχή. 

Ο Πρόεδρος της Αμπελιάς Ηρακλής Τζόκας υπογράμμισε ότι «προσπαθούσαμε από το 2014 μέχρι σήμερα για αυτό το έργο και για το νερό. Σήμερα βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να λειτουργεί και μάλιστα τρεις μήνες νωρίτερα από την προκαθορισμένη ημερομηνία», ενώ ο Πρόεδρος του Επισκοπικού Αναστάσιος Ντάφλος εξέφρασε την χαρά του για την ολοκλήρωση του έργου μετά από πολλά χρόνια. Τέλος, ο Πρόεδρος του ΣΥΔΛΙ Γιώργος Αρλέτος έδωσε τα τεχνικά χαρακτηριστικά του έργου που ολοκληρώθηκε. «Έχουμε πλέον την απαιτούμενη επάρκεια για νερό και τα προβλήματα ανήκουν στο παρελθόν», τόνισε.