Συντονισμένη προβολή των ιαματικών πηγών

on .

AMARANTOS LOYTRA

 Σε συντονισμένη προβολή των ιαματικών πόρων θα προχωρήσει ο Σύνδεσμος Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας, όπως ανακοινώθηκε στη διάρκεια της ενημερωτικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο της Περιφέρειας Ηπείρου στα Γιάννενα, στο πλαίσιο του έργου  Alternative Tourism – ALΤTOUR.   Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας Ελλάδα-Αλβανία 2014-2020 (Interreg IPA II CBC Greece-Albania 2014-2020). 

Σκοπός του είναι η ενσωμάτωση των ιαματικών πηγών στο ευρύτερο πλαίσιο των συγκριτικών πλεονεκτημάτων των κατά τόπους περιοχών, με επιδίωξη αυτές να ενταχθούν σε πακέτα εκδρομικών- τουριστικών προορισμών. Αφορά δε τους Κόνιτσας, Άργους Ορεστικού, Άρτας, Αμυνταίου, Γρεβενών, Ζακύνθου και Πρεβέζης.

Στην έναρξη της εκδήλωσης, ο κ. Μάρκος Δανάς, Γ.Γ. του Συνδέσμου Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας, αναφέρθηκε στη στρατηγική που ακολουθεί ο Σύνδεσμος ως προς την περαιτέρω ανάδειξη των ιαματικών πηγών της Δυτικής Ελλάδας αλλά και στο πρόγραμμα επιμόρφωσης αιρετών και ειδικών συνεργατών της τοπικής αυτοδιοίκησης που αποτελεί τμήμα του έργου. 

 Στη συνέχεια, στελέχη της ομάδας υλοποίησης των δράσεων δημοσιότητας του έργου, ανάμεσά τους η κ. Ρόζα Εδιάρογλου, Επικοινωνιολόγος - CEO Butterfly Communication και Δήμη Τζιβοπούλου, Πολιτισμολόγος, παρουσίασαν τους επικοινωνιακούς στόχους και τα μέσα δημοσιότητας του έργου. Συγκεκριμένα, παρουσιάστηκαν: 

• Branding & προσχέδιο Marketing των περιοχών μελέτης - Μελέτη Τεκμηρίωσης

• Ψηφιακά Φυλλάδια προβολής των ιαματικών πόρων

• Βίντεο προβολής των ιαματικών πόρων της περιοχής εφαρμογής, διάρκειας 12’

• Προβολή των ιαματικών πόρων στα  social media  (Facebook/ Instagram / LinkedIn)

• Τουριστικός Οδηγός Άυλου Πολιτισμού των περιοχών εφαρμογής του έργου

• Εξειδικευμένα Τουριστικά Πακέτα Τουρισμού Υγείας – Ευεξίας για τις περιοχές εφαρμογής του έργου.

Στην ολοκλήρωση της παρουσίασης, ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ. Ν. Γεωργάκος,   τόνισε την κρισιμότητα του έργου ως προς την ανάδειξη των ιαματικών πηγών και τη συμβολή τους στη βιώσιμη ανάπτυξη του τουρισμού των περιοχών εφαρμογής όσο και τη χρησιμότητα των δράσεων δημοσιότητας για την πληρέστερη ενημέρωση των ενδιαφερόμενων μερών αλλά και του γενικού κοινού.