Ο Δήμος Ιωαννιτών προκήρυξε τις θέσεις των σχολικών καθαριστριών

on .

KATHARISTRIA SXOLEIO

• Ενώ η αντιπολίτευση του Δήμου, αλλά και κομματικές οργανώσεις συνεχίζουν να κρατούν ψηλά στην «ατζέντα» το ζήτημα της μη ανανέωσης των συμβάσεων 40 σχολικών καθαριστριών, επιμένοντας ότι πρόκειται για «απολύσεις», ο Δήμος Ιωαννιτών ανακοίνωσε χθες την έναρξη της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων για πρόσληψη  καθαριστριών με σύμβαση ορισμένου χρόνου. Εκατόν μία θα είναι πλήρους απασχόλησης και 25 μερικής απασχόλησης. Οι συμβάσεις θα έχουν διάρκεια από την ημέρα της υπογραφής τους και μέχρι τη λήξη του διδακτικού έτους 2022-2023. Η υποβολή αιτήσεων έχει ήδη αρχίσει και θα ολοκληρωθεί στις 3 Αυγούστου. Η αίτηση υποβάλλεται ηλεκτρονικά σε ένα αρχείο στο email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.. 

O Δήμος Ιωαννιτών ενημερώνει επίσης τις ενδιαφερόμενες ότι για τις βεβαιώσεις εμπειρίας θα πρέπει να απευθυνθούν στις σχολικές επιτροπές για απασχόληση μέχρι τη λήξη του διδακτικού έτους 2019-2020 και στο πρωτόκολλο του Δήμου (Κρυστάλλη 3, email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. για απασχόληση μετά το διδακτικό 2020-2021.

Συνεχίστηκαν οι αντιδράσεις

Εν τω μεταξύ συνεχίστηκαν και χθες οι αντιδράσεις για την περικοπή των θέσεων για το νέο σχολικό έτος. 

Η παράταξη του πρώην Δημάρχου Θωμά Μπέγκα με επιστολή της ζητά τη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου, κάνοντας λόγο για «απόλυση σχολικών καθαριστριών». 

Ανακοίνωση για το ίδιο θέμα εξέδωσε και η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων που επίσης κάνει λόγο «για απολυμένες καθαρίστριες» και για δίκαιο αγώνα τους, ενώ καταγγέλλει τον Αντιδήμαρχο Βαγγέλη Πήχα για «επίθεση σε καθαρίστρια». 

Οι  βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Παπαναστάσης, Νίκος Καραθανασόπουλος και Χρήστος Κατσώτης, κατέθεσαν με αναφορά στη Βουλή την ανακοίνωση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ιωαννίνων με την οποία ζητά «να μην απολυθούν οι 40 συμβασιούχες σχολικές καθαρίστριες». 

Θέση πήρε και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ιωαννίνων, που τάσσεται υπέρ του αιτήματος των σχολικών καθαριστριών και ζητά την άρση της απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής, ενώ την ανάκλησή της ζητά και το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ Ιωαννίνων.