Μωβ κάδοι για ανακύκλωση ρούχων και υποδημάτων

on .

KADOI MOB GIA ROYXA

• Δίκτυο μωβ κάδων για ανακύκλωση ρούχων και υποδημάτων θα αρχίσει να αναπτύσσεται άμεσα στο Δήμο Ιωαννιτών καθώς χθες υπεγράφη το συμβόλαιο συνεργασίας μεταξύ του Δημάρχου Μ. Ελισάφ και των εκπροσώπων της εταιρίας Recycom.

Έτσι το αμέσως επόμενο διάστημα θα τοποθετηθούν σε κομβικά σημεία του Δήμου 70 κάδοι στους οποίους οι πολίτες θα μπορούν να εναποθέτουν ρούχα και παπούτσια.

Ένα μέρος αυτών, που θα κρίνονται κατάλληλα για επαναχρησιμοποίηση, θα διατίθενται στο Κοινωνικό Παντοπωλείο και τα υπόλοιπα θα οδηγούνται για ανακύκλωση.

«Η ανακύκλωση αποτελεί ένα στοίχημα για κάθε Δημοτική Αρχή. Η επέκταση και η διεύρυνσή της είναι άμεση προτεραιότητα για τον Δήμο μας. Σήμερα είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι καθώς υιοθετούμε τον μωβ κάδο. Ήθελα να ευχαριστήσω την υπηρεσία του Δήμου και τους συνεργάτες μας για το βήμα που κάνουμε. Πιστεύω ότι και οι πολίτες θα ανταποκριθούν χρησιμοποιώντας τους μωβ κάδους για την εναπόθεση ρούχων και υποδημάτων που δεν χρησιμοποιούν» ανέφερε ο Δήμαρχος στις δηλώσεις του.

Ο Αντιδήμαρχος ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων Βαγγέλης Πήχας τόνισε ότι στο Δήμο υπήρξαν πολλά αιτήματα πολιτών για ανακύκλωση ρούχων και υποδημάτων.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της εταιρείας Βαγγέλης Αράπης εξέφρασε την πεποίθησή του το πρόγραμμα θα πάει πολύ καλά. «Ήδη το πρόγραμμα αναπτύσσεται από το 2012 σε 72 δήμους της χώρας και χρόνο με το χρόνο τα αποτελέσματα είναι όλο και καλύτερα», ανέφερε.