«Πανηγυρίζει» ο Μ. Ελισάφ για το κτίριο – φάντασμα της Δομπόλη!

on .

PALIO PANEPISTHMIO DOMPOLH 8 2 17

 Τα πυρά του στον Θ. Μπέγκα, η παράταξη του οποίου καταψήφισε την τροποποίηση του τεχνικού προγράμματος του Δήμου Ιωαννιτών για την εγγραφή του έργου μετατροπής του παλιού Πανεπιστημίου σε διοικητικό κέντρο, έστρεψε ο δήμαρχος Μ. Ελισάφ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χθες. 

Αφού ευχαρίστησε τις παρατάξεις που έδωσαν θετική ψήφο δείχνοντας έτσι -όπως είπε- ότι συμβάλλουν στην αντιμετώπιση των αναγκών της πόλης, καυτηρίασε την στάση της «Ενότητας Πολιτών» απευθυνόμενος προσωπικά, και κατά διαστήματα με αρκετή δόση ειρωνείας, στον επικεφαλής της Θωμά Μπέγκα.

«Κακοστημένη παράσταση»

Ο Μ. Ελισάφ μίλησε για «κακοστημένη παράσταση» από την πλευρά του Θ. Μπέγκα, λέγοντας ότι θα μπορούσε κανείς να είναι επιεικής μαζί του αν επί πέντε χρόνια δεν είχε διοικήσει το Δήμο.

«Σε αυτή την πενταετία δεν ασχολήθηκε ούτε μία φορά με την αξιοποίηση του κτιρίου στη Δομπόλη. Δεν υπήρξε ούτε ένα έγγραφό του με το οποίο διεκδίκησε το κτίριο. Ίσως ήταν στην ίδια λογική με το στρατόπεδο Βελισσαρίου…», ανέφερε ο Δήμαρχος, ενώ υπογράμμισε ότι είναι η πρώτη φορά τις τελευταίες δεκαετίες όπου παράταξη που διοίκησε τον Δήμο αρνήθηκε την εγγραφή έργου με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση στο τεχνικό πρόγραμμα.

Και συνέχισε αναρωτώμενος: «Τι ακριβώς έκανε ο κ. Μπέγκας και οι δημοτικοί του σύμβουλοι; Αρνήθηκαν 12,5 εκατομμύρια για την πόλη. Αρνήθηκαν την αξιοποίηση του κτιρίου του παλιού πανεπιστημίου με βάση ένα ολοκληρωμένο κτιριολογικό πρόγραμμα. Αρνήθηκαν την ανάγκη της πόλης για ένα σύγχρονο διοικητήριο με αίθουσα πολλαπλών χρήσεων και χώρους που σχετίζονται με την ιστορικό ρόλο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Αρνήθηκαν να γίνουν μέρος σε μία νέα σελίδα που ανοίγει για την πόλη. Ας τους κρίνουν οι πολίτες».

Περί διαβούλευσης…

Την άρνηση της παράταξης «Ενότητα Πολιτών» να ψηφίσει την πρόταση της Δημοτικής Αρχής ο κ. Ελισάφ φαίνεται πως την εξέλαβε για αδιαφορία, αφού όπως είπε «ο κ. Μπέγκας προφανώς συμφωνεί να παραμείνει το κτίριο ερείπιο για άλλα δέκα ή είκοσι χρόνια ωσότου ωριμάσει η πρότασή του, η οποία αποτελεί μία συρραφή επιθυμιών πολλών και διαφορετικών φορέων…».

Βέβαια, τα ερωτήματα που έθεσε δημόσια προχθές ο Θ. Μπέγκας για το κτίριο του παλιού Πανεπιστημίου δεν απαντήθηκαν από τον δήμαρχο, ο οποίος με αρκετή δόση ειρωνείας αναφέρθηκε και στο θέμα της διαβούλευσης που έχει θέσει πολλές φορές ο επικεφαλής της «Ενότητας Πολιτών». 

«Θιασώτης της διαβούλευσης σήμερα, λειτούργησε ως ο απόλυτος άρχων ως δήμαρχος. Απόδειξη ο περίφημος συμμετοχικός προϋπολογισμός. Έκανε διαβούλευση με τους πολίτες και άφηνε τις προτάσεις τους στα συρτάρια έχοντας την απόλυτη πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο και μη λογοδοτώντας σε κανέναν» ήταν το χθεσινό σχόλιο του Μ. Ελισάφ.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο δήμαρχος «ενοχλεί η επιτυχία… Αλλά είναι επιτυχία της πόλης και με την ψήφο τους στρέφονται ενάντια στην πόλη και το συμφέρον της...».