Η «επανάκαμψη» Ν. Γκόντα για το δημαρχιακό θώκο!

on .

GKONTAS NIKOS NEA

Κύριε Διευθυντά,

Με αφορμή τη δημοσιευθείσα πρόσφατη συνέντευξη Τύπου του πρώην Δημάρχου των Ιωαννίνων, Ν. Γκόντα, θα μου επιτραπεί -ως δημότης αυτής της πολύπαθης πόλης- να κάνω ορισμένες επισημάνσεις γύρω από τον εν λόγω εκ νέου υποψήφιο Δήμαρχο.

Κατ’ αρχήν φαίνεται το πάθημα του έγινε μάθημα! Οι παλινωδίες της προηγούμενης περιόδου για το αν θα είναι ή δεν θα είναι υποψήφιος μέχρι την τελευταία στιγμή, έδωσαν ευκαιρία στους αντιπάλους να οργανωθούν έγκαιρα και να τον περιθωριοποιήσουν!

Ας είναι όμως. «Στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα λέει ο λαός». Η εμπειρία που ασφαλώς απέκτησε τον τελευταίο καιρό, μαζί με αυτή της προγενέστερης θητείας του ως Δημάρχου, φρονώ ότι του δίνει την ώθηση και τη δύναμη να ξαναδοκιμάσει. 

Θέλοντας να ενισχύσω την εν λόγω απόφασή του, επισημαίνω στο αναγνωστικό σας κοινό ότι αν θελήσει κανείς να απαριθμήσει τα έργα στην πόλη μας κατά τη θητεία Γκόντα, συγκρινόμενα με τα των μεταγενέστερων Δημοτικών αρχόντων, είναι ηλίου φαεινότερον ότι  αυτά, -σύμφωνα με παλιούς Γιαννιώτες-  υπερτερούν κατά πολύ!

Όμως σήμερα -μετά  την κατάργηση των όμορων Δήμων Περάματος, Μπιζανίου, Παμβώτιδας κ.λ.π - η δικαιοδοσία του Δήμου Ιωαννιτών έχει διευρυνθεί, με αντίστοιχη αύξηση και των υποχρεώσεων. 

Προσωπικά σαν κάτοικος του Δήμου από την εποχή του Δημάρχου Γρηγορίου Σακκά, έχω ζήσει από κοντά τις δραστηριότητες όλων των μεταγενέστερων Δημοτ. Αρχόντων, όπως Κατσαδήμα, Γεωργιάδη, Γκλίναβου, Παπασταύρου, Φίλιου, Μπέγκα κ.λ.π  και φρονώ ότι δικαιούμαι να εκφράζω κατά καιρούς κάποιες εμπειρικές απόψεις μου. Κλείνοντας να υπενθυμίσω στον πατριώτη μου και σχεδόν συγχωριανό ότι οι καλές εργασίες γίνονται το πρωί και όχι όταν νυχτώσει!  Ας είναι όμως, ποτέ δεν είναι αργά και το μέλλον είναι μπροστά μας. Μέχρι τις εκλογές θα τα ξαναπούμε...

Την καλημέρα μου και καλό κουράγιο   

Κ. Ζηκος  (Συνταξιούχος ΟΤΕ)

Email  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.