Επισφαλής η εφημέρευση του Νοσοκομείου Φιλιατών

on .

NOSOKOMEIO FILIATES

 Σημαντικές ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό υπάρχουν στο Νοσοκομείο Φιλιατών, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Ηπείρου (Ε.Ι.Ν.Η.) και βάσει όσων τέθηκαν σε Γενική Συνέλευση των ιατρών του.

Η συνδικαλιστική οργάνωση υποστηρίζει ότι «τα προβλήματα είναι σοβαρά και αφορούν επισφαλή εφημέρευση, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό ξεπέρασε προ πολλού, πριν την πανδημία τις “κόκκινες γραμμές” ασφαλούς καθημερινής εφημέρευσης». 

Προσθέτει ότι εδώ και τρία χρόνια εφημερεύει χωρίς ακτινολόγο, χωρίς αναισθησιολόγο τον τελευταίο χρόνο και χωρίς μικροβιολόγο τα τελευταία δύο χρόνια πάνω από 6 φορές το μήνα. Υπάρχουν 21 κενές οργανικές θέσεις, ενώ παραμένει ανενεργός ο Μαγνητικός Τομογράφος λόγω έλλειψης του απαραίτητου προσωπικού. Επίσης λόγω της αναστολής το νοσοκομείο λειτουργεί χωρίς φαρμακοποιό, ενώ τα δύο ασθενοφόρα που είναι λειτουργικά έχουν παραδοθεί στο ΕΚΑΒ Ηγουμενίτσας. Χωρίς επιπλέον προσλήψεις λειτουργεί εδώ και ενάμιση χρόνο η Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας. 

Η Ε.Ι.Ν.Η. ζητά από το Υπουργείο Υγείας να δώσει λύσεις στα προβλήματα που εντοπίζονται, ώστε το Νοσοκομείο να συνεχίσει να επιτελεί στο ακέραιο τον κοινωνικό του ρόλο, επισημαίνοντας ότι είναι το μοναδικό (και άγονο) νοσοκομείο της Θεσπρωτίας.