Κρίσιμα ερωτήματα για την αξιοποίηση του κτιρίου στη Δομπόλη

on .

MPEGKAS THOMAS SYNENTEYKSH 19 7 22

• Την επιλογή της παράταξής του, «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα», να καταψηφίσει την ένταξη του έργου της αξιοποίησης του κτιρίου του παλιού πανεπιστημίου στη Δομπόλη στο τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου, ανέλυσε χθες κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο επικεφαλής της, Θωμάς Μπέγκας. Καταρχάς, υπενθύμισε τις ολοκληρωμένες προτάσεις που η «Ενότητα Πολιτών» έθεσε υπόψη των συνδημοτών  για την αξιοποίηση του «Πάρκου Πυρσινέλλα» και του κτιρίου του παλιού πανεπιστημίου στη Δομπόλη. 

Παράλληλα, σημείωσε ότι η Δημοτική Αρχή με μια σειρά ενεργειών της έχει αποδείξει περίτρανα ότι επέλεξε να πορευτεί με το δόγμα της παντογνωσίας, απαξιώνοντας τις έννοιες του δημοκρατικού διαλόγου και της διαβούλευσης με τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου και την κοινωνία.

Προκύπτουν ερωτήματα...

Στη συνέχεια ο πρ. Δήμαρχος, αναρωτήθηκε εάν έγινε ποτέ πραγματική διαβούλευση πριν τη λήψη των αποφάσεων για την αξιοποίηση, εάν είναι δυνατόν ένα τόσο σοβαρό  θέμα να συζητηθεί  δια περιφοράς, αλλά και τι ακριβώς προσδιορίζει η έκφραση «αξιοποίηση για διοικητικό κέντρο». Όπως, επίσης, τι θα γίνει με το σύνολο των υπηρεσιών του δημαρχείου, ποια γραφεία θα μεταφερθούν, εάν υπάρχει κτιριολογικό πρόγραμμα ή εάν μπορούν να επιλυθούν τα κυκλοφοριακά προβλήματα που θα προκύψουν σε μια ήδη φορτισμένη περιοχή.

Επίσης, σημείωσε ότι η Δημοτική Αρχή προφασίζεται πως το έργο εγγράφεται στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, κάτι που σημαίνει μηδέν εξασφάλιση στη χρηματοδότηση, αναμένοντας και ελπίζοντας στην πορεία ότι θα μπορέσει να ενταχτεί σε κάποιο ευρωπαϊκό πρόγραμμα.

Θα καταψηφίσει...

Ο Θ. Μπέγκας τόνισε πώς η παράταξή του δεν πρόκειται να στηρίξει το «επικοινωνιακό πανηγυράκι» της Δημοτικής Αρχής διότι τα ερωτήματα τα οποία προκύπτουν καθιστούν έωλη την υλοποίηση του έργου. «Ο τόπος έχει ανάγκη από Δημοτικές Αρχές που με ολοκληρωμένους και επαρκώς τεκμηριωμένους σχεδιασμούς χέρι – χέρι με το δημότη θα πάνε τον τόπο μπροστά», κατέληξε ο Θ. Μπέγκας.