Κλείνουν το Τμήμα Πρέβεζας, αλλά υπόσχονται νέο στην Ηγουμενίτσα!

on .

PANEPISTHMIO IOANNINON PINAKIDA

Την ώρα που η υπό τον κ. Τριαντάφυλλο Αλμπάνη Πρυτανική Αρχή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων προωθεί τη μεταφορά του Τμήματος Λογιστικής από την Πρέβεζα στα Γιάννενα, δεν έχει κανέναν ενδοιασμό να ταχθεί υπέρ της ίδρυσης ενός νέου Τμήματος με έδρα την Ηγουμενίτσα με αντικείμενο Ναυτιλιακές Σπουδές.   

Τη σχετική πρόταση (που περιλάμβανε και τη δημιουργία Θερινού Πανεπιστημίου ή Ερευνητικού Ινστιτούτου κ.α.) είχε υποβάλλει γραπτώς στον Πρύτανη ο Όμιλος Οικονομικοπολιτικού και Κοινωνικού Προβληματισμού Νομού Θεσπρωτίας «Κοινόν των Θεσπρωτών».   

Την  περασμένη Παρασκευή ο κ. Αλμπάνης παρόντος και του Αντιπρύτανη Μηνά Πασχόπουλο συναντήθηκαν με το Διοικητικό Συμβούλιο του Ομίλου, ο οποίος σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει ότι «από την εποικοδομητική συζήτηση που διεξήχθη φάνηκε ότι η πρότασή μας έτυχε ευνοϊκής αντιμετώπισης τόσο από τον κ. Πρύτανη, όσο και από τον Θεσπρωτό Αντιπρύτανη κ. Μηνά Πασχόπουλο. Το κλίμα κατά τη διάρκεια της συζήτησης ήταν θετικό και φιλικό».

Στο «δια ταύτα», το μόνο που μένει από τη συζήτηση είναι η «βούληση» της Πρυτανικής Αρχής,  η οποία βέβαια τα τελευταία χρόνια δεν επέδειξε ιδιαίτερο ζήλο για τη στήριξη του πανεπιστημιακού τμήματος της Ηγουμενίτσας, μετά την «αναβάθμιση» των σχολών των ΤΕΙ σε πανεπιστημιακά, καθώς λήγει η θητεία της και τις αποφάσεις θα πρέπει να κληθεί να πάρει η επόμενη.  Αυτό άλλωστε παραδέχεται και ο Όμιλος, ο οποίος καταληκτικά σημειώνει: «Το Δ.Σ. του Ομίλου μας, θα επιδιώξει να συναντηθεί το νέο Πανεπιστημιακό έτος με το νέο Πρύτανη και θα ζητήσει να εισαχθεί η πρότασή μας στη Σύγκλητο για συζήτηση».

Το Τμήμα Λογιστικής

Ενώ ο κ. Αλμπάνης συζητούσε το ενδεχόμενο δημιουργία Τμήματος ή άλλων δομών πανεπιστημιακής εκπαίδευσης στην Ηγουμενίτσα, οι διαδικασίες για τη μεταφορά του Τμήματος Λογιστικής από την Πρέβεζα στα Γιάννενα συνεχίζονται. Μετά την απόφαση-εισήγηση της Συγκλήτου, η Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης γνωμοδότησε θετικά για τη μεταφορά του Τμήματος- μαζί με άλλα σε άλλες περιοχές της χώρας- και τη σχετική απόφαση τη διαβίβασε στην πολιτική ηγεσία του  Υπουργείου Παιδείας, το οποίο θα κληθεί να πάρει και την τελική απόφαση.