«Διαλογή στην πηγή» για μια πιο αποδοτική ανακύκλωση!

on .

ANAKYKLOSH KADOI

Μπορεί στην περιοχή μας, δυστυχώς, να μαίνεται πόλεμος μεταξύ των φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για τη διαχείριση των απορριμμάτων, με τους πολίτες να αδυνατούν να παρακολουθήσουν το θέατρο του παραλόγου που παίζεται τον τελευταίο καιρό, ωστόσο μια θετική είδηση είδε χθες το φως της δημοσιότητας και αφορά την ενεργό συμμετοχή των επιχειρήσεων στην ανακύκλωση. 

Σε συνάντηση μεταξύ του Προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΕΕ) Ι. Μασούτη, και του Γεν. Γραμματέα Παν. Αγνιάδη, με το διευθύνοντα σύμβουλο του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης (Ε.Ο.ΑΝ.), Νικόλαο Χιωτάκη, συμφωνήθηκε η σταδιακή εφαρμογή -μέσα από τα Επιμελητήρια όλης της χώρας- ενός «πράσινου» στρατηγικού προσανατολισμού στις επιχειρήσεις. Στόχο αποτελεί η εγκαθίδρυση ενός μοντέλου μακροπρόθεσμης βιώσιμης ανάπτυξης με την επίτευξη πιο αποτελεσματικής και αποδοτικής ανακύκλωσης, με ακρογωνιαίο λίθο τη «διαλογή στην πηγή».

Μάλιστα το επόμενο διάστημα αναμένεται να υπογραφεί και μνημόνιο συνεργασίας. 

«Είναι χρυσή ευκαιρία η ΚΕΕΕ με τις χιλιάδες επιχειρήσεις-μέλη της να γίνει κοινωνός των μηνυμάτων της κυκλικής οικονομίας, εφαρμόζοντας την ανακύκλωση σε όλα τα στάδια της επιχειρηματικότητας, προς όφελος της κοινωνίας, της πραγματικής οικονομίας και της χώρας» δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΕΕΕ, κ. Μασούτης, μετά το τέλος της συνάντησης.

Βέβαια για να επιτευχθεί ο στόχος του εγχειρήματος θα πρέπει να υπάρξει επαρκής και στοχευμένη ενημέρωση προς όλες τις επιχειρήσεις, ένα βάρος που θα πρέπει να σηκώσουν τα κατά τόπους Επιμελητήρια.