Εθελοντική αιμοδοσία στο Δημαρχείο από Ερυθρό Σταυρό και Paguristas

on .

AIMODOSIA EES PAGURISTAS AFISA 18 7 22

• Μια ακόμη εθελοντική αιμοδοσία διοργανώνουν την ερχόμενη Παρασκευή, 22 Ιουλίου ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός Ιωαννίνων και η Ανοιχτή Εθελοντική Ομάδα των Paguristas. Η αιμοδοσία θα γίνει στο Δημαρχείο Ιωαννίνων, από τις 9 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι. 

Οι διοργανωτές απευθύνουν έκκληση προς όλους τους αιμοδότες να σπεύσουν να δώσουν αίμα, καθώς ιδιαίτερα το καλοκαίρι οι ανάγκες είναι αυξημένες και η προσφορά μειωμένη. Επίσης καλούν και κάθε ευαισθητοποιημένο πολίτη που δεν είναι αιμοδότης, να επισκεφθεί την αιμοδοσία, να ενημερωθεί υπεύθυνα και να διαπιστώσει πόσο εύκολα δίνεις κανείς αίμα και πόσο μεγάλη αξία έχει η απόφαση αυτή. 

Τις αιμοληψίες θα πραγματοποιήσει το Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων. Όπως πάντα, κάθε αιμοδότης καταχωρεί τη φιάλη στην καρτέλα του ή/και στην Τράπεζα Αίματος που επιθυμεί.

Στην αιμοδοσία συμμετέχουν η Ιερά Μητρόπολη Ιωαννίνων / Τράπεζα Αίματος Ενορίας Περιβλέπτου «Ζωοδόχος Πηγή», το Τμήμα Αιμοδοσίας του Δήμου Δωδώνης, ο Σύλλογος Ασθενών με Νεοπλασία «Είμαστε Μαζί Ιωάννινα», η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων, η Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Ηπείρου, οι Σύλλογοι Εθελοντών Αιμοδοτών Ελεούσας και Ανατολής, η Τράπεζα Αίματος Δικηγορικού Συλλόγου Ιωαννίνων και  οι Σύλλογοι Ταχυδρομικών Ηπείρου, Πολυτέκνων και Τριτέκνων Ν. Ιωαννίνων. Επίσης, συμμετέχουν το Δίκτυο Σχολείων «Ενεργώ ως πολίτης», το  Δίκτυο Νέων Ηπείρου - Εpirus Υοuth Network, η Φιλοπρόοδος Κίνηση Κοσμηράς, ο Σοροπτιμιστικός Όμιλος Ιωαννίνων, ο Χορευτικός Όμιλος Ιωαννίνων, ο Α.Ο. Νεοχωρόπουλου και οι Ποδηλάτες της Τετάρτης.