Τρεις μεταμοσχεύσεις νεφρού μέσα σ’ ένα μήνα στα Γιάννενα!

on .

METAMOSXEYSH

 Επεμβάσεις δύσκολες και απαιτητικές που μέχρι πρόσφατα γίνονταν μόνο σε μεγάλα νοσηλευτικά ιδρύματα της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης πραγματοποιούνται το τελευταίο διάστημα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων. Ως αποτέλεσμα, συνάνθρωποί μας οι οποίοι αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας είδαν να αλλάζει η ζωή τους προς το καλύτερο!

Αυτό συνέβη τις τελευταίες ημέρες με μία Γιαννιώτισσα ασθενή 55 ετών, η οποία έπασχε εδώ και αρκετά χρόνια από νεφρική ανεπάρκεια τελικού σταδίου. Στην ασθενή έγινε μεταμόσχευση νεφρού, με το μόσχευμα να προέρχεται από άνδρα ο οποίος έχασε τη ζωή του. Η επέμβαση ολοκληρώθηκε με επιτυχία και, όπως έκανε γνωστό η Διοίκηση του Π.Γ.Ν.Ι. με χθεσινή της ανακοίνωση, η άμεση μετεγχειρητική πορεία της λήπτριας είναι απόλυτα ικανοποιητική, όπως και η λειτουργία του νεφρικού μοσχεύματος

Και άλλες δύο!

Η συγκεκριμένη δεν είναι η πρώτη επέμβαση αυτού του είδους που γίνεται στα Γιάννενα, αλλά η τρίτη κατά σειρά μεταμόσχευση νεφρού που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο μέσα στον τελευταίο μήνα. 

Προηγήθηκαν μία μεταμόσχευση από δότη που απεβίωσε με το νεφρό του να λαμβάνει μία 50χρονη γυναίκα και μία ακόμη μεταμόσχευση , αυτή τη φορά από ζώντα δότη. Μία 55χρονη γυναίκα έδωσε το νεφρό της στον νεφροπαθή γιο της ηλικίας 32 ετών! Και οι δύο αυτές μεταμοσχεύσεις πραγματοποιήθηκαν με απόλυτη επιτυχία, ενώ οι τρεις ασθενείς βρίσκονται ήδη στο σπίτι τους και αναρρώνουν.

Ψυχικό μεγαλείο…

Καταλήγοντας στην ανακοίνωσή της, η Διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων εκφράζει βαθύτατες ευχαριστίες προς τους οικείους των θανόντων, οι οποίοι, όπως επισημαίνει, «είχαν το μεγαλείο να προσφέρουν ζωή σε συνάνθρωπους μας με την δωρεά των οργάνων, τα οποία και μεταμοσχεύθηκαν επιτυχώς». Παράλληλα, ευχαριστεί όλα τα στελέχη (ιατρούς, νοσηλευτές, συντονιστές και λοιπό προσωπικό) της Μονάδας Μεταμοσχεύσεων του Νοσοκομείου και εύχεται η δραστηριότητα αυτή να τύχει ανάλογης συνέχειας.