Καθημερινό «μπάχαλο» στο Δικαστικό Μέγαρο!

on .

DIKASTIKO MEGARO

• Ένα πραγματικό «μπάχαλο» επικρατεί καθημερινά στον υποτυπώδη χώρο στάθμευσης μπροστά από το κτίριο του Δικαστικού Μεγάρου Ιωαννίνων, καθώς οι θέσεις παρκαρίσματος είναι μετρημένες, τα οχήματα όμως που σταθμεύουν εκεί πολλά. 

Στο μεταξύ, πρόβλημα δεν αντιμετωπίζουν μόνο όσοι εργάζονται στο Δικαστικό, αλλά και οι πολίτες που το επισκέπτονται για υποθέσεις τους, ενώ απαγορευτική είναι ουσιαστικά η προσέγγιση ατόμων με κινητικά ή άλλα προβλήματα. Εξάλλου, η μοναδική χωροθετημένη θέση στάθμευσης για ΑμεΑ μπροστά απ’ το κτίριο είναι συνήθως κατειλημμένη, όπως επισημαίνει στον «Π.Λ.» Γιαννιώτης που και ο ίδιος έχει βρεθεί αντιμέτωπος με το πρόβλημα.

Είναι σαφές ότι Δήμος και Τροχαία πρέπει να δουν σοβαρά το θέμα και να αναζητήσουν μία λύση, τουλάχιστον για την ανακούφιση συμπολιτών μας που έχουν κινητικά προβλήματα, οι οποίοι δικαιούνται όπως όλοι πρόσβαση σε δημόσιες και δημοτικές υπηρεσίες.

Η επιστολή

Με γλαφυρό τρόπο περιγράφει ο αναγνώστης μας (που για ευνόητους λόγους επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία του) την κατάσταση που επικρατεί με τη στάθμευση στο Δικαστικό Μέγαρο Ιωαννίνων. Συγκεκριμένα, αναφέρει τα ακόλουθα:

«Η κατάσταση μπροστά στα δικαστήρια είναι απερίγραπτη και απαράδεκτη! Καθένας σταθμεύει όπου θέλει. Έτσι, δικαστές και εργαζόμενοι στα δικαστήρια ψάχνουν για μια «θέση στον ήλιο» ενώ υπάρχει μία μόνο θέση για ΑμεΑ, η οποία είναι συνήθως κατειλημμένη από τον οποιονδήποτε δεν βολεύεται αλλού. 

Στον ίδιο χώρο σταθμεύουν και τα μεγάλα οχήματα των Φυλακών αλλά και της Αστυνομίας, ενώ περνούν καθημερινά αμέτρητοι πεζοί που κατευθύνονται προς την πλατεία και αντίστροφα… Οι αστυνομικοί που ελέγχουν την είσοδο στα δικαστήρια δηλώνουν αναρμόδιοι να εξομαλύνουν την κατάσταση και να λύσουν το πρόβλημα. Έτσι, όταν φθάνουν εκεί είτε εργαζόμενοι στα δικαστήρια με κινητικά προβλήματα, είτε κατηγορούμενοι, είτε μάρτυρες, ταλαιπωρούνται χωρίς να βρίσκεται λύση που να διευκολύνει και όσους έχουν κινητικά προβλήματα ή προβλήματα όρασης για να προσεγγίσουν στο δικαστικό μέγαρο.

Να ρωτήσουμε αν σ’ αυτή την πόλη υπάρχει έστω ένας «αρμόδιος» που να επιλαμβάνεται και να ρυθμίζει τέτοια θέματα; Μήπως ο Δήμος θα μπορούσε να προκαλέσει καλύτερο «συντονισμό», σε συνεργασία με την Τροχαία, ώστε να διευκολύνει τουλάχιστον εκείνους που βρίσκονται σε δύσκολη θέση και θέλουν να φθάσουν σε μια οποιαδήποτε δημόσια ή δημοτική υπηρεσία για να κάνουν τη δουλειά τους; 

Σε άλλες πόλεις, μηδέ εξαιρουμένων και των Τρικάλων, αυτά τα θέματα είναι λυμένα εδώ και πολλά χρόνια… Εμείς βαδίζουμε με τον αραμπά. Στο μόνο που υπερτερούμε είναι η αύξηση στην κυκλοφορία οχημάτων. Σ’ αυτό παίρνουμε «άριστα»! Στα Γιάννενα, τόσο η κίνηση οχημάτων όσο και η στάθμευση είναι για «βραβείο»! Και τώρα που αλλάζει μορφή η οδός Πυρσινέλλα θα δούμε πόσο πιο εκρηκτική θα γίνει η κατάσταση».