Χιλιάδες Γιαννιώτες έχουν εξυπηρετηθεί από το Κέντρο Κοινότητας του ΟΚΠΑΠΑ

on .

KENTRO KOINOTHTAS

• Επίσκεψη στο Κέντρο Κοινότητας του ΟΚΠΑΠΑ πραγματοποίησε κλιμάκιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που απαρτιζόταν από την Cristiana Costinescu, Αναπληρώτρια Ελληνικής γεωγραφικής μονάδας στην Διεύθυνση Απασχόλησης και την Σάντυ Γαλαίου, υπεύθυνη του Προγράμματος. 

Από την Ειδική Υπηρεσία Συντονισμού και Παρακολούθησης Δράσεων Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου, του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης παρευρέθηκε η Μαρία Ζαμπέλη, στέλεχος της Μονάδας Β΄ Συντονισμού και Παρακολούθησης Δράσεων ΕΚΤ των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων, ενώ από την Ειδική υπηρεσία Διαχείρισης Περιφέρειας Ηπείρου παρευρέθηκαν η Προϊσταμένη Εύη Παπανικολάου και ο αναπληρωτής Προϊστάμενος Νικόλαος Μπαλτογιάννης της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος ΗΠΕΙΡΟΣ, καθώς και η Γεωργία Μέγα, Προϊσταμένη της ΜΟΝΑΔΑΣ Β1 και ο Κων/νος Τσακτσίρας, στέλεχος Μονάδας Β2.

Την Ευρωπαϊκή επιτροπή υποδέχτηκαν ο Πρόεδρος Δημήτρης Πάνου με τη Διευθύντρια Κοινωνικής Προστασίας – Αλληλεγγύης Σοφία Τζιοβάρα, τον υπεύθυνο Προγραμμάτων Αθανάσιο Γκουγιάννο και το προσωπικό του Κέντρου Κοινότητας του Νομικού Προσώπου.

Στην επίσκεψη ενημερώθηκε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ανταλλάχτηκαν απόψεις και δόθηκαν οδηγίες στο προσωπικό του Κέντρου Κοινότητας για το πώς θα εξυπηρετούνται καλύτερα οι δημότες της πόλης μας.

Σημειώνεται πως το Κέντρο Κοινότητας είναι μια δομή που ξεκίνησε την λειτουργία του τον Σεπτέμβριο του 2017. Με τη λειτουργία του, αναπτύχθηκε ένα τοπικό σημείο αναφοράς για την υποδοχή, εξυπηρέτηση και διασύνδεση των πολιτών με όλα τα κοινωνικά προγράμματα και κοινωνικές υπηρεσίες που λειτουργούν στην περιοχή του Δήμου μας.

Μέχρι σήμερα το Κέντρο Κοινότητας έχει δεχθεί συνολικά 44.652 αιτήματα και έχουν εξυπηρετηθεί 9.538 άτομα για το Ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, επίδομα στέγασης, γέννησης, αναπηρίας και υπερηλίκων. Παράλληλα έχει παράσχει συμβουλευτική και ψυχολογική υποστήριξη και την παραπομπή των δημοτών σε άλλες υπηρεσίες.

Ταυτόχρονα στον ΟΚΠΑΠΑ λειτουργεί και το Παράρτημα Ρομά, το οποίο εξυπηρετεί θύλακες φτώχειας, καταυλισμούς Ρομά, περιοχές με υψηλή συγκέντρωση μεταναστών και δικαιούχων διεθνούς προστασίας. Το παράρτημα έχει δεχτεί 1.555 αιτήματα και έχουν καταγραφεί 527 άτομα.