Με… ταχύτητα 61,8% ανέβηκαν τα κρούσματα στο Ν. Ιωαννίνων!

on .

KORONOIOS TEST 1

• Η αλλαγή του τρόπου ανακοίνωσης των στοιχείων για την πανδημία του κορωνοϊού στην οποία προχώρησε από χθες ο ΕΟΔΥ, δεν αλλάζει ουσιαστικά την εικόνα που υπήρχε μέχρι και το τέλος της περασμένης εβδομάδας. Η ανακοίνωση πλέον γίνεται σε εβδομαδιαία βάση και σύγκριση των κρουσμάτων ανά εκατό χιλιάδες κατοίκους για τους νομούς και ανά εκατομμύριο σε επίπεδο χώρας. 

Ο δείκτης που φαίνεται να επιβαρύνεται περισσότερο, είναι αυτός των διασωληνωμένων ο αριθμός των οποίων ανέβηκε στους 109, ενώ ποσοστιαία αύξηση 33% σε εβδομαδιαίο επίπεδο καταγράφηκε και στους θανάτους που ανήλθαν σε 16 ανά εκατομμύριο κατοίκους. 

Εκείνο που προκύπτει με σαφήνεια  ότι την περασμένη εβδομάδα, μέχρι και την Κυριακή σε σχέση με την αμέσως προηγούμενη εβδομάδα υπάρχει πολύ μεγάλη ποσοστιαία άνοδο και στους τέσσερις νομούς της Ηπείρου, με τα «σκήπτρα» να κατέχει η Θεσπρωτία και να ακολουθούν τα Γιάννενα. 

Συγκεκριμένα:

- Στο Νομό Άρτας επιβεβαιώθηκαν 652 κρούσματα ανά εκατό χιλιάδες πληθυσμού. Η εβδομαδιαία μεταβολή υπολογίζεται σε 30,6%.

- Στο Νομό Θεσπρωτίας επιβεβαιώθηκαν 1.612 κρούσματα ανά εκατό χιλιάδες πληθυσμού με την εβδομαδιαία μεταβολή να ανέρχεται στο 87,4%.

- Στο Νομό Ιωαννίνων επιβεβαιώθηκαν 1.196 κρούσματα ανά εκατό χιλιάδες πληθυσμού με την εβδομαδιαία μεταβολή να φτάνει στο 61,8%.

-Στο Νομό Πρέβεζας επιβεβαιώθηκαν 787 κρούσματα ανά εκατό χιλιάδες πληθυσμού με την εβδομαδιαία μεταβολή να υπολογίζεται στο 37,2%.

Για το λεκανοπέδιο Ιωαννίνων, παρήγορο αν μπορεί να χαρακτηριστεί έτσι, είναι το στοιχείο του ιικού φορτίου στα λύματα το οποίο την προηγούμενη εβδομάδα έμεινε σταθερό καθώς η αύξηση ήταν μόλις 1%.

Σε επίπεδο χώρας η αύξηση την εβδομάδα (4 Ιουλίου 2022 - 10 Ιουλίου 2022) ήταν κατά 18% σε σχέση με την αμέσως προηγούμενη με τον μέσο ημερήσιο αριθμό να ανέρχεται σε 13.623 κρούσματα ανά εκατομμύριο πληθυσμού. Το 17% από αυτά αφορούν επαναλοιμώξεις. 

Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου ήταν 327 ασθενείς (16% εβδομαδιαία μεταβολή), ενώ ο μέσος όρος εξιτηρίων ανέρχεται σε 239 ασθενείς (19% εβδομαδιαία μεταβολή).