Με 8 εκ. ευρώ η ανάπλαση του Πάρκου Πυρσινέλλα!

on .

PARKO PYRSINELLA GIANNIOTIKO SALONI

• Έγινε τελικά το μεγάλο βήμα για το σημαντικό για τα Γιάννενα έργο της ανάπλασης του Πάρκου Πυρσινέλλα, που στο παρελθόν βρέθηκε μπροστά σε μεγάλα εμπόδια με αποτέλεσμα να καθυστερήσει. Συγκεκριμένα, εντάσσεται στο Ταμείο Ανάκαμψης με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση ύψους 8 εκατ. ευρώ. Το «πράσινο φως» δόθηκε από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, στο πρόγραμμα του οποίου με τίτλο «Παρεμβάσεις με στόχο τη βελτίωση του δημόσιου χώρου» εντάσσεται το έργο. 

Πλέον μπορεί να ξεκινήσει η υλοποίηση της ανάπλασης του Πάρκου, το οποίο θα μετατραπεί έτσι σε έναν από τους βασικότερους «πνεύμονες» πρασίνου, άθλησης και αναψυχής ολόκληρου του Λεκανοπεδίου. 

Τη σχετική ανακοίνωση έκανε χθες το Γραφείο του Υφυπουργού Περιβάλλοντος Γιώργου Αμυρά.

Τι περιλαμβάνει

Η ανάπλαση στο Πάρκο Πυρσινέλλα περιλαμβάνει την ανακατασκευή των δύο κεντρικών εισόδων, τη διαμόρφωση χώρου στάθμευσης, τον επανασχεδιασμό του δικτύου διαδρομών, γήπεδο με χλοοτάπητα, υπαίθριο γυμναστήριο, παιδική χαρά, εκπαιδευτικούς κήπους,  πάρκο ζώων συντροφιάς, χώρους στάσης και πολιτιστικών δραστηριοτήτων περιμετρικά της λίμνης, ενώ θα γίνουν επίσης συντήρηση και εξωραϊσμός των κτιρίων, υπογειοποίηση δικτύων της ΔΕΗ και θα δημιουργηθούν έξυπνες εφαρμογές για την ανάδειξη του Πάρκου.

Δίκτυο ποδηλατόδρομων

Με απόφαση του υπουργείου Περιβάλλοντος εγκρίθηκε επίσης και η πρόταση της Περιφέρειας Ηπείρου για την κατασκευή δικτύου ποδηλατοδρόμων στην Περιφερειακή Ενότητα Πρεβέζης, η οποία θα έχει την ονομασία «Ιόνιος Διαδρομή». Κι αυτό το έργο εντάσσεται στο πρόγραμμα «Παρεμβάσεις με στόχο τη βελτίωση του δημόσιου χώρου», με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση ύψους 4 εκατ. ευρώ.

Το έργο αφορά στη δημιουργία ποδηλατοδρόμου, που διασχίζει την Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας επί του οδικού άξονα Πρέβεζας - Πάργας προσφέροντας σύνδεση με όμορους Νομούς και απευθύνεται σε έμπειρους και μέτριους ποδηλάτες. 

Πιο αναλυτικά, προβλέπει την κατασκευή δικτύου ποδηλατοδρόμων,  αρχαιολογικές έρευνες και εργασίες, μετατόπιση του δικτύου Οργανισμών Κοινής Ωφελείας και λύσεις καινοτομίας στο πλαίσιο της κατασκευής του ποδηλατοδρόμου. 

Ο Γιώργος Αμυράς

Σε δήλωσή του με αφορμή το πράσινο φως που έδωσε το ΥΠΕΝ στα δύο σημαντικά αυτά έργα, ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και βουλευτής της Ν.Δ. Ιωαννίνων, Γιώργος Αμυράς αναφέρει τα εξής: «Προχωρά η ανάπλαση στο Πάρκο Πυρσινέλλα, ένα σημείο αναφοράς για την πόλη μας. Σε λίγο καιρό το πάρκο θα αποτελεί και πάλι πόλο έλξης τόσο για τους Γιαννιώτες όσο και για τους τουρίστες. Παράλληλα, δημιουργείται ένα  σύγχρονο δίκτυο ποδηλατοδρόμων από την Πρέβεζα έως την Πάργα για άθληση και αναψυχή. Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας στηρίζει τα έργα και τις παρεμβάσεις για τη βελτίωση των δημόσιων χώρων και της καθημερινότητας των πολιτών».