«Παράθυρο» για ανακατασκευή του παλιού Πανεπιστημίου

on .

DOMPOLH PANEPISTHMIO PALIO

• Στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων εντάχθηκε το έργο ανακατασκευής του κτιρίου του παλιού πανεπιστημίου στην οδό Δομπόλη και μετατροπής του σε ένα σύγχρονο διοικητικό κέντρο με αίθουσα πολλαπλών χρήσεων. Η απόφαση ελήφθη από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Επενδύσεων - ΕΣΠΑ του Υπουργείου Ανάπτυξης κι έχει προϋπολογισμό 12,5 εκατ. ευρώ.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση «το έργο εντάσσεται στο εθνικό σκέλος του ΠΔΕ με σκοπό την επιτάχυνση των διαδικασιών ωρίμανσης και υλοποίησης ώστε κατόπιν να ενταχθεί για χρηματοδότηση στο συγχρηματοδοτούμενο σκέλος».

Η αποδοχή της απόφασης ένταξης του έργου, η οποία  δίνει την δυνατότητα στο Δήμο να προχωρήσει άμεσα στη δημοπράτησή του για την κατασκευή Διοικητικού Κέντρου, έγινε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής  Επιτροπής. Όπως έχει γίνει γνωστό η δημοπράτηση θα γίνει με το σύστημα «μελέτη- κατασκευή». 

Ο Μωυσής Ελισάφ

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ τονίζει πως «τα Γιάννενα σε λίγα χρόνια θα έχουν αποκτήσει ένα σύγχρονο Διοικητικό Κέντρο  και μία αίθουσα πολλαπλών χρήσεων που θα καλύπτει ανάγκες της τοπικής κοινωνίας με διακριτό το ρόλο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Παράλληλα θα έχουν διασώσει ένα ιστορικό κτίριο που ταυτίστηκε με την διαδρομή της πόλης τις τελευταίες δεκαετίες». 

Ο κ. Ελισάφ εκφράζει την ικανοποίησή του με την εξέλιξη αυτή και τονίζει: «Μέσα σε χρόνους που είναι πραγματικά εντυπωσιακοί για το ελληνικό δημόσιο καταφέραμε να ολοκληρώσουμε  την παραχώρηση του κτιρίου στο Δήμο και να προχωρήσουμε στην συγκρότηση του φακέλου για ένταξη του έργου. Τώρα βρισκόμαστε μπροστά σε μία ακόμη πρόκληση. Να προχωρήσουμε άμεσα στη δημοπράτηση ώστε όσο το δυνατό συντομότερα να ολοκληρωθεί το έργο».