Από «πράσινος πνεύμονας» γίνεται κυκλικός κόμβος!

on .

PARKAKI KOPSIMO DENTRO

• Η κοπή των δέντρων στο παρκάκι απέναντι από το Δικαστικό Μέγαρο, προκειμένου να ξεκινήσουν οι εργασίες για τον κυκλικό κόμβο, προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Αντιπολίτευσης, αλλά και πολιτών που περνούσαν χθες από το σημείο κι έβλεπαν να χάνεται ένας μικρός πράσινος «πνεύμονας» στο κέντρο της πόλης. 

Η παράταξη «Ενότητα Πολιτών» του πρ. δημάρχου Θ. Μπέγκα σε ανακοίνωσή της κάνει λόγο για απόλυτο παραλογισμό, καλώντας όλους τους πολίτες να αντισταθούν σε τέτοιες πολιτικές. «Ενώ η Δημοτική Αρχή είχε κλειστά τα μάτια και τα αυτιά της στην άποψή της παράταξής μας ότι η κατασκευή ενός κυκλικού κόμβου, σε άμεση επαφή με την Κεντρική Πλατεία, τίποτα δεν θα εξυπηρετήσει και το μόνο που θα καταφέρει είναι να ερημοποιήσει ένα κεντρικό σημείο της πόλης και να αποκόψει τη συνεχόμενη ροή των πεζών από τη Λεωφόρο Δωδώνης προς την πλατεία υπέρ της κυκλοφορίας των οχημάτων, σήμερα, στην έναρξη υλοποίησης του έργου του κυκλικού κόμβου, αντικρίσαμε το αποτρόπαιο θέμα της κοπής μακρόβιων δέντρων από έναν μικρό πράσινο πνεύμονα, συνδεδεμένο με την ιστορία της πόλης», τονίζεται μεταξύ άλλων. 

Η «Λαϊκή Συσπείρωση»

Ανακοίνωση καταδίκης εξέδωσε και η «Λαϊκή Συσπείρωση» καταλογίζοντας στη Δημοτική Αρχή περιβαλλοντική αδιαφορία και αναφερόμενη στις εργασίες στο Πάρκο σημειώνει, μεταξύ άλλων: «προφανώς τα δέντρα πρέπει να φύγουν για τη δημιουργία του ισόπεδου κόμβου. Η λύση όμως είναι να εκριζωθούν με μπάλα χώματος και να μεταφερθούν σε κατάλληλο μέρος μέχρι να γίνει μεταφύτευση…».

Η απάντηση της Δημ. Αρχής 

Άμεση ήταν η απάντηση της Δημοτικής Αρχής στις επικρίσεις διευκρινίζοντας ότι όσα δέντρα κρίθηκαν κατάλληλα από τις αρμόδιες υπηρεσίες ήδη μεταφέρθηκαν και μεταφυτεύθηκαν στο Πάρκο Αίγλη.

Στην ανακοίνωσή της μεταξύ άλλων, σημειώνει ακόμη ότι «όλος ο κοινόχρηστος χώρος που θα προκύψει από την κατασκευή του έργου θα φυτευθεί με δέντρα και φυτά που ενδείκνυνται για την πόλη και με την υπόδειξη της αρμόδιας υπηρεσίας…».