Συμφωνεί και ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. στην ανέγερση νέου Αστυν. Μεγάρου στα Γιάννενα

on .

SKOYMAS EAYNI 10 7 22

• Το ζήτημα της ανέγερσης ενός νέου σύγχρονου Αστυνομικού Μεγάρου απασχόλησε μεταξύ άλλων, τη συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Ιωαννίνων με τον Ηπειρώτη Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. Αντιστράτηγο Κων/νο Σκούμα, παρουσία και του Προέδρου της ΠΟΑΣΥ Γρηγ. Γερακαράκου.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωσή της ΕΑΥΝΙ (την υπογράφουν ο Πρόεδρος Ανέστης Κωνσταντινίδης και ο Γεν. Γραμματέας Κων/νος Κίτσιος) τα μέλη της Ένωσης αναφέρθηκαν στο ζήτημα με τον μεγάλο μέσο όρο ηλικίας των υπηρετούντων Αστυνομικών στο Νομό, πολλοί από τους οποίους (τριψήφιος αριθμός), δύναται να αποχωρήσουν λόγω αυτεπάγγελτης αποστρατείας, και την ανάγκη γενναίας ενίσχυσης της Διεύθυνσης τα επόμενα χρόνια αρχής γενομένης από τις έκτακτες μεταθέσεις του Σεπτεμβρίου. 

Ο Αρχηγός -όπως τονίζεται στην ανακοίνωση- έχοντας εμπεριστατωμένη άποψη για όσα τεκμηριωμένα και διεξοδικά του επισημάνθηκαν, δήλωσε αναφορικά με το κτιριακό ζήτημα ότι η ανέγερση ενός σύγχρονου Αστυνομικού Μεγάρου θα συμβάλει καθοριστικά στην βελτίωση των συνθηκών εργασίας του προσωπικού και κατ' επέκταση  των παρεχόμενων Υπηρεσιών προς  τους πολίτες του Νομού Ιωαννίνων και ότι θα καταβάλει κάθε προσπάθεια εκ της θέσεώς του για την υλοποίηση της συγκεκριμένης πρότασης. 

Όσον αφορά το θέμα του μεγάλου ορίου ηλικίας των υπηρετούντων στο Νομό, αναγνώρισε την ύπαρξη του προβλήματος και δεσμεύτηκε να το εξετάσει διεξοδικά την περίοδο των έκτακτων μεταθέσεων.