Διημερίδα στα Γιάννενα για την προστασία παιδιού και οικογένειας

on .

GONEIS PAIDI

• Την 1η Διημερίδα για την προστασία παιδιού και οικογένειας στα Γιάννενα διοργανώνει στις 8 και 9 Ιουλίου το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας  της Περιφέρειας Ηπείρου, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Το θέμα της διημερίδας, η οποία θα λάβει χώρα στο συνεδριακό Κέντρο του Ξενοδοχείου «Du Lac», είναι: «Τα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας και οι Κοινωνικές Υπηρεσίες των ΟΤΑ, ως ολοκληρωμένο δίκτυο Προστασίας παιδιού και  οικογένειας.  Στόχοι και προοπτικές, Ελλάδα 2022».

Όπως αναφέρει το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας, τα τραγικά οικογενειακά περιστατικά που όλο και συχνότερα βλέπουν το φως της δημοσιότητας και απασχολούν την δικαιοσύνη και την κοινωνία μας, δεν μπορούσαν να τους αφήσουν αδιάφορους. 

«Η στενή συνεργασία μεταξύ των Κοινωνικών υπηρεσιών των ΟΤΑ και όλων των κρατικών φορέων Κοινωνικής φροντίδας με τα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας της Χώρας, για την προστασία του παιδιού και της οικογένειας, είναι πιο απαραίτητη από ποτέ», επισημαίνεται χαρακτηριστικά.

Το πρόγραμμα 

Οι εργασίες  θα ξεκινήσουν την Παρασκευή 8 Ιουλίου. Μεταξύ 4.15 και 5.15 μ.μ. θα γίνουν οι χαιρετισμοί της υφυπουργού Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δόμνας Μιχαηλίδου, του Προέδρου του εθνικού συμβουλίου αναδοχής και υιοθεσίας Γ. Σταμάτη, εκπροσώπων τοπικών αρχών και φορέων, του Προέδρου της ΠΕΔ Ηπείρου Χρ. Ντακαλέτση, των προέδρων των Κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας περιφερειών Ελλάδος, του Προέδρου της περιφ. Επιτροπής ισότητας για την Ήπειρο. 

Θα ακολουθήσει η ομιλία της Προέδρου του Κ.Κ.Π.Η Μαρίας Τσολάκη, της εισαγγελέως πρωτοδικών Ιωαννίνων Σπ. Σταυράτη και της εκπροσώπου του εθνικού κέντρου αλληλεγγύης Γ. Μάνθου. Από τις 7 έως 9 μ.μ.  θα γίνουν ομιλίες της Ενότητας: «Ο ρόλος των κοινωνικών υπηρεσιών των δήμων στην πρόληψη και προστασία παιδιού και οικογένειας». 

Το Σάββατο, 9 Ιουλίου θα ακολουθήσουν δυο ενότητες που θα διαρκέσουν από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι. Η δεύτερη θα έχει ως  θέμα: «Εμπειρία αποϊδρυματοποίησης με την εφαρμογή του νέου θεσμικού πλαισίου για την αναδοχή και την υιοθεσία».

Η τρίτη ενότητα θα έχει ως θέμα: «Εξειδικευμένες υπηρεσίες και δομές υποστήριξης για τα παιδιά που είναι σε κίνδυνο».