Σε εκλογές οδηγεί το τοξικό κλίμα που δημιουργεί η Αντιπολίτευση!

on .

EKLOGES KALPH XERI

• Διάπλατα άνοιξε το θέμα των πρόωρων εκλογών, οι οποίες είναι πολύ πιθανό να γίνουν το ερχόμενο Φθινόπωρο. Χθες ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του, στην ιστοσελίδα Capital.gr, τόνισε ότι πρόθεσή του είναι να εξαντλήσει την τετραετία, ωστόσο έσπευσε να προσθέσει ότι η χώρα δεν αντέχει μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο, απευθύνοντας έκκληση στην αντιπολίτευση να μην οξύνει το πολιτικό κλίμα, ζητώντας να συζητούν με μέτρο και με αντιπαράθεση τις πολιτικές διαφωνίες. 

«Άρα, θα επαναλάβω αυτό το οποίο έχω πει πολλές φορές: ναι, θέλω να πάω στο τέλος της τετραετίας, αλλά κάνω και μία έκκληση προς όλους να μην οξύνουν τα πράγματα σε τέτοιο βαθμό που θα καταλήξουμε να έχουμε μία πολύ παρατεταμένη προεκλογική περίοδο μεγάλης έντασης, η οποία το μόνο που θα κάνει είναι να οξύνει την πολιτική αντιπαράθεση σε τέτοιο βαθμό που τελικά θα οδηγήσει πολίτες να μην ασχολούνται και να μην ενδιαφέρονται για τα πολιτικά τεκταινόμενα. Εξάλλου το φαινόμενο της Γαλλίας, κυρίως ως προς την αποχή η οποία παρατηρήθηκε, είναι πολύ νωπό για να το αγνοήσουμε», τόνισε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός.

Πριν καλά - καλά προλάβει να μεταδοθεί η συνέντευξη τα κόμματα της Αντιπολίτευσης κινήθηκαν ακριβώς στην αντίθετη κατεύθυνση με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, να σπεύδει να προκαταλάβει τις αποφάσεις του Πρωθυπουργού και να ζητάει ορισμό ημερομηνίας εκλογών, υπηρεσιακό υπουργό Εσωτερικών και να ανεβάζει τους τόνους της αντιπαράθεσης.

Το σενάριο βέβαια των πρόωρων εκλογών καλλιεργούν και κυβερνητικοί βουλευτές, οι οποίοι «δίνουν» και συγκεκριμένες ημερομηνίες. Μετά τον Θεσπρωτό Βασίλη Γιόγιακα που είχε προβλέψει σε τηλεοπτική του συνέντευξη ότι οι εκλογές θα γίνουν στις 25 Σεπτεμβρίου ή στις 2 Οκτωβρίου, χθες ένας ακόμη βουλευτής της Ν.Δ., ο Γιάννης Λοβέρδος τον... επιβεβαίωσε. Συγκεκριμένα μιλώντας στον ΑΝΤ1, είπε ότι κατά 70% οι εκλογές θα γίνουν στις 2 Οκτωβρίου, με την υποσημείωση «μια εβδομάδα πριν, μια εβδομάδα μετά». 

Μετά την αρχική εκτίμηση στη συνέχεια της συνέντευξης το «70%» το μετέτρεψε σε «σχεδόν βέβαιο» ότι θα πάμε σε πρόωρες εκλογές. 

Παράλληλα τα κόμματα και κυρίως ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ τις τελευταίες ημέρες έχουν επιδοθεί σε αγώνα «δρόμου» για την κατάρτιση ψηφοδελτίων, ενώ ονόματα υποψηφίων άρχισαν να «κυκλοφορούν» σε Μέσα Ενημέρωσης και για τη Νέα Δημοκρατία. Όλα αυτά σε συνδυασμό με την αύξηση της «πολεμικής» κατά της Κυβέρνησης από τα κόμματα της Αντιπολίτευσης, δημιουργούν έντονο προεκλογικό και πολωτικό κλίμα, που δύσκολα θα εκτονωθεί χωρίς προσφυγή στις κάλπες.

«Φρένο» στην εκλογολογία επιχείρησε χθες το απόγευμα να βάλει ο Υπουργός Εργασίας Κ. Χατζηδάκης, ο οποίος μιλώντας στο MEGA μεταξύ άλλων τόνισε: «Δεν κάναμε εκλογές και νωρίτερα, όσο υπήρχαν και πιο έντονοι πειρασμοί. Προέχει το συμφέρον της πατρίδα και εμείς θεωρούμε ότι αυτό υπηρετείται με εξάντληση της 4ετίας από πλευράς της κυβέρνησης αλλά και από ένα ήπιο πολιτικό κλίμα, κάτι που πρέπει να αντιληφθεί η αντιπολίτευση. Έχουμε πάρει εντολή από τον πρωθυπουργό να κάνουμε τη δουλειά μας για όλους τους υπόλοιπους μήνες μέχρι το κλείσιμο της 4ετίας».