Στέφανος Μάντζιος: «Έφυγε» ένας παθιασμένος Καστρινός…

on .

MANTZIOS

• Φτωχότερο είναι από το βράδυ του Σαββάτου το αγαπημένο του Κάστρο, αλλά και η Γιαννιώτικη αθλητική κοινότητα, καθώς έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 83 ετών, έπειτα από ολιγόμηνη περιπέτεια υγείας, ο πρ. δημοτικός σύμβουλος Στέφανος Μάντζιος.

Η κηδεία του έγινε χθες στο κοιμητήριο του Αγίου Νικολάου Κοπάνων. Ο εκλιπών υπήρξε ιδιαίτερα αγαπητός στην πόλη λόγω της πολυσχιδούς αθλητικής και κοινωνικής του δράσης και της μακροχρόνιας ενασχόλησής του με τα κοινά. 

Ο Στέφανος Μάντζιος γεννήθηκε στην Ανατολική και μεγάλωσε στα Γιάννενα. Φοίτησε στην Εμπορική Σχολή Ιωαννίνων και στη Σχολή Δημοσιογραφίας Α.Κ.Ε.Μ των Αθηνών.

Εργάσθηκε στην 1n ΜΟΜΑ ως προϊστάμενος προσωπικού και ως Διευθυντής στον Ραδιοφωνικό Σταθμό της ΕΡΤ Ιωαννίνων. Ασχολήθηκε με τα συνδικαλιστικά και διετέλεσε πρόεδρος προσωπικού της 1ης ΜΟΜΑ και πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Ακινήτων Ιστορικού Κέντρου Ιωαννίνων. Επίσης, υπήρξε αντιπρόεδρος του Εξωραϊστικού Συλλόγου του Κάστρου και επί σειρά ετών ταμίας στο Σώμα Ελλήνων Προσκόπων.

Ο εκλιπών ασχολήθηκε για πολλά χρόνια με τα αθλητικά σωματεία της πόλης μας. Υπήρξε πρόεδρος του ΠΑΣ Παν-Φρουριακός Ιωαννίνων και πρόεδρος στον ΠΑΣ Ατρόμητος. Επίσης θήτευσε στην ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα ως Διευθυντής της και ως Γενικός Αρχηγός. Για τις υπηρεσίες του στον Αθλητισμό τιμήθηκε από την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων.

Εξελέγη τέσσερις φορές δημοτικός σύμβουλος. Συνολικά υπηρέτησε τα Γιάννενα για 16 χρόνια. Με την ιδιότητα του δημοτικού συμβούλου, διετέλεσε Τομεάρχης Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου, Υπεύθυνος Τμήματος Μουσείων και Πολιτισμού (Πινακοθήκη - Δημοτικό Μουσείο), Πρόεδρος Δημοτικής Ραδιοφωνίας, Πρόεδρος του Κέντρου Μελέτης Ηπειρωτικής και Βαλκανικής Μουσικής παράδοσης, Πρόεδρος του Δ’ Κ.Α.Π.Η του Κάστρου και Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου, αφήνοντας σε κάθε τομέα σημαντικό έργο. 

Ψήφισμα για τον Στέφανο Μάντζιο εξέδωσε χθες ο Δήμος Ιωαννιτών, στο οποίο τονίζει, μεταξύ άλλων, ότι «συμμετείχε στα κοινά και υπηρέτησε την αυτοδιοίκηση από τη θέση του Δημοτικού Συμβούλου Ιωαννίνων με υπευθυνότητα και ανιδιοτέλεια».

Σε ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη «Ιωάννινα_2023» κάνει λόγο για «έναν από τους «άρχοντες» της πόλης. Την ψυχή του Κάστρου» και προσθέτει: «Όσοι τον γνώρισαν σαν διοικητικό ΗΓΕΤΗ του Ατρόμητου Ιωαννίνων, σαν υπηρέτη της δημόσιας διοίκησης και σαν δημοτικό σύμβουλο, θα κρατούν την μορφή του σαν προσωποποίηση της ειλικρίνειας και της αλληλεγγύης». 

Ο «Π.Λ.» εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος, ο οποίος υπήρξε επί μακρά σειρά ετών τακτικός αναγνώστης του. (Στοιχεία  για τον Στεφ. Μάντζιο αντλήθηκαν από το βιβλίο του Χρήστου Τσέτση «Αυτοί που κυβέρνησαν τα Γιάννινα»).