ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ: Να βελτιωθούν οι συνθήκες για προστασία των οφειλετών…

on .

EKSODIKASTIKOS HMERIDA 20 6 22

• Τα προτερήματα και τα προβλήματα του εξωδικαστικού μηχανισμού και της νέας πτώχευσης, οι προτάσεις για αλλαγές στο νόμο προς όφελος των δανειοληπτών, αλλά και τι συμβαίνει στην μέχρι τώρα λειτουργία του, αναλύθηκαν στην ημερίδα με θέμα «εξωδικαστικός μηχανισμός- Νέα Πτώχευση, μία δεύτερη ευκαιρία».

Η ημερίδα διοργανώθηκε το Σάββατο από το Κέντρο Διαμεσολάβησης Ηπείρου σε συνεργασία με το Κέντρο Διαμεσολάβησης Middle Point, το Επιμελητήριο Ιωαννίνων και την Ένωση Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Νομού Ιωαννίνων.

Βελτίωση συνθηκών...

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, το Κέντρο Διαμεσολάβησης Ηπείρου θα είναι αρωγός στην προσπάθεια για βελτίωση όλων των συνθηκών που απαιτούνται για την προστασία των οφειλετών και  το επόμενο διάστημα και ως εκ τούτου θα αποστείλει, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Ιωαννίνων, στην Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, τα καταγεγραμμένα προβλήματα, των ήδη κατατεθειμένων αιτήσεων του Εξωδικαστικού Μηχανισμού, καθώς και το αποτέλεσμα της ημερίδας, με τους προβληματισμούς και τις προτάσεις, για την βελτίωση του Νόμου. 

Μέχρι τέλη Αυγούστου...

Η Ειδική Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους Μαριαλένα Αθανασοπούλου, απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις και προβληματισμούς, του κοινού και των λοιπών συμμετεχόντων, ενώ δεσμεύτηκε, σε ταχεία λύση του προβλήματος, που παρουσιάζεται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του Εξωδικαστικού Μηχανισμού. Ανακοίνωσε δε, ότι μέχρι τα τέλη του Αυγούστου 2022, θα είναι και σε πλήρη «λειτουργία», ο φορέας διαχείρισης των ακινήτων, για τους ευάλωτους δανειολήπτες.

Το Επιμελητήριο...

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων, η συγκεκριμένη ημερίδα ήταν σημαντική για τον εξωδικαστικό μηχανισμό αφού το Επιμελητήριο  δεν είναι η πρώτη φορά που ασχολείται με το τόσο σοβαρό ζήτημα που ταλανίζει τις επιχειρήσεις αλλά και ένα μεγάλο σύνολο της κοινωνίας. 

Ο Πρόεδρος Δ. Δημητρίου τοποθετήθηκε για τις παραλείψεις και τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί και επεσήμανε τα σημεία εκείνα που ίσως δημιουργούν τα προβλήματα για την περαιτέρω εφαρμογή του εξωδικαστικού μηχανισμού.

Στην εκδήλωση πέραν της Μ. Αθανασοπούλου, μίλησαν οι Ανδρέας Νικολακόπουλος, Βουλευτής ΝΔ, Δικηγόρος, Θεοδώρα Τζάκρη, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Δικηγόρος / Διαμεσολαβήτρια, Χάρης Κονδύλης Δικηγόρος - Μέλος Κεντρικής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ, τ. Αντιπρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, ο Δημήτρης Μπούκας δικηγόρος, διαμεσολαβητής, πιστοποιημένος DPΟ κ.α.

ΝΙΚΟΣ ΓΙΩΤΙΤΣΑΣ