32 εκ. ευρώ για προγράμματα εκπαίδευσης μεταναστών

on .

BOULTEPSH KALATZHS

• Επίσκεψη στην Φιλιππιάδα πραγματοίησε η υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Σοφία Βούλτεψη, όπου συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Ζηρού Νίκο Καλαντζή, ενώ επισκέφθηκε και τη Δομή προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων.

Η Υφυπουργός συνοδευόμενη από τον γενικό γραμματέα Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο κ. Μάνο Λογοθέτη και τον ειδικό γραμματέα συντονισμού εμπλεκόμενων φορέων του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Ευάγγελο Κωνσταντίνου, επισκέφτηκε πρώτα τη Δομή προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων όπου είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι τις συνθήκες διαβίωσης στη Δομή και παράλληλα να ενημερωθεί από τον διοικητή της  Ιωάννη Γιαννούση.

«Ενεργά μέλη της παραγωγικής διαδικασίας»

Η Σ. Βούλτεψη, σε δηλώσεις της, εμφανίστηκε ικανοποιημένη από την εικόνα της Δομής και ενημέρωσε για το νέο πρόγραμμα ένταξης των προσφύγων στην εκπαίδευση αλλά και στις παραγωγικές διαδικασίες της ελληνικής οικονομίας. Όπως υπογράμμισε νέοι αλλά και μεγαλύτεροι σε ηλικία πρόσφυγες και μετανάστες, διαθέτουν δεξιότητες τις οποίες μπορούν να αξιοποιήσουν και σήμερα που παρατηρείται έλλειψη εργατικού δυναμικού καθώς πολλοί νέοι μας έχουν προσφύγει στο εξωτερικό, να συμβάλλουν στην αύξηση του ΑΕΠ της χώρας που είναι κι ένας από τους βασικούς στόχους της κυβέρνησης. Η υφυπουργός γνωστοποίησε πώς θα διατεθούν συνολικά από το ταμείο ανάκαμψης 32 εκ. Ευρώ για προγράμματα εκπαίδευσης αυτών των ατόμων, ενώ το πρόγραμμα δεν θα σταματήσει καθώς θα συνεχιστεί και με το νέο ΕΣΠΑ, με περισσότερες χρηματοδοτήσεις. Τέλος, εξήρε τον Δήμαρχο Ζηρού για την συνεργασία.

«Να κεφαλοποιηθεί η  θετική στάση και προσπάθεια»

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Ζηρού Νίκος Καλαντζής αφού καλωσόρισε την υφυπουργό, έθεσε μία σειρά από ζητήματα, εστιάζοντας στην ανάγκη άμεσης κάλυψης των κενών θέσεων ιατρών στο Κέντρο Υγείας Φιλιππιάδας, ζητώντας τη συνδρομή και της υφυπουργού. 

«Θέσαμε εξ' αρχής σε πρώτο πλάνο τη διεκδίκηση καλών συνθηκών διαβίωσης στη Δομή προσωρινής φιλοξενίας Προσφύγων. Θεωρώ ότι ήρθε η ώρα να 'κεφαλαιοποιηθούν' για τον Δήμο μας και την τοπική κοινωνία τα αποτελέσματα αυτής της θετικής στάσης και προσπάθειας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ν. Καλαντζής.