Αύξηση 41% του ιικού φορτίου στα λύματα των Ιωαννίνων

on .

BIOLOGIKOS KATHARISMOS

• Πιο σαφή προειδοποίηση ότι δεν «ξεμπλέξαμε» με τον κορωνοϊό, δεν θα μπορούσε να υπάρξει από τις αναλύσεις των λυμάτων στο Βιολογικό Καθαρισμό του Λεκανοπεδίου Ιωαννίνων: Χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ότι από τις μετρήσεις που έγιναν την περασμένη εβδομάδα διαπιστώθηκε αύξηση του ιικού φορτίου κατά 41% σε σχέση με την αμέσως προηγούμενη εβδομάδα. 

Τα Γιάννενα είναι μία από τις τέσσερις πόλεις που την περασμένη εβδομάδα κατέγραψαν αύξηση ιικού φορτίου, γεγονός που αποτελεί ένα ηχηρό προειδοποιητικό «καμπανάκι» ώστε οι πολίτες να είναι προσεκτικοί και να μη θεωρούν ότι έχουν ξεμπερδέψει με την πανδημία. Οι άλλες τρεις πόλεις με αύξηση είναι η Πάτρα (+261%), Θεσσαλονίκη (+37%) και Αττική (+13%). 

Από τα επιδημιολογικά στοιχεία που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ για το διήμερο Δευτέρα- Τρίτη- αν και τη Δευτέρα τα τεστ ήταν λίγα- δεν μπορεί να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα. Συνολικά ανακοινώθηκαν πανελλαδικά 8.083 κρούσματα εκ των οποίων 116 στην Ήπειρο. Από αυτά τα 51 προήλθαν από τα Γιάννενα, τα 23 από την Άρτα, τα 22 από την Πρέβεζα και τα 20 από τη Θεσπρωτία. Παρήγορο στοιχείο η μείωση των θανάτων (12 συνολικά το διήμερο), ενώ παραμένουν διασωληνωμένοι 109 ασθενείς. Πολύ υψηλός ήταν και ο αριθμός των επαναλοιμώξεων, που για το διήμερο υπολογίστηκαν σε 1.026, ενώ ανέβηκε στο 55,05% ο αριθμός των εμβολιασμένων που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Τέλος μεγάλη ήταν η ποσοστιαία αύξηση (27,78%) των νέων εισαγωγών που έγιναν στα νοσοκομεία της χώρας και οι οποίες σε απόλυτο αριθμό ανήλθαν σε 115.