Η κακοκαιρία «Genesis» σήμανε γενικό συναγερμό

on .

BROXH PLHMMYRA DROMOS

• Hχητικό μήνυμα σε κατοίκους περιοχών της Ηπείρου στάλθηκε χθες λίγο μετά τις επτά το απόγευμα από το 112 της Πολιτικής Προστασίας, με το οποίο προειδοποιούνταν για εκδήλωση επικίνδυνων καιρικών φαινομένων το επόμενο 24ωρο και τους συνιστούσε να είναι προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους. Το μήνυμα στάλθηκε λίγα λεπτά μετά τη συνέντευξη Τύπου που έδωσε για την αναμενόμενη κακοκαιρία «Genesis» ο γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Παπαγεωργίου. 

Σύμφωνα με τις προγνώσεις, τα πιο επικίνδυνα φαινόμενα με ραγδαίες βροχές και καταιγίδες εντοπίζονται χρονικά στο 24ωρο της Παρασκευής (10 Ιουνίου). Τα φαινόμενα θα είναι έντονα σε Ιόνιο, Δυτική Στερεά, Θράκη, Θεσσαλία, ενώ η αστάθεια θα διαρκέσει μέχρι και την ερχόμενη Δευτέρα. 

Από τις ανακοινώσεις και τις προβλέψεις των μετεωρολόγων εκείνο που προκύπτει είναι τα φαινόμενα πολύ πιθανό να μην έχουν καθολικό, αλλά  τοπικό χαρακτήρα και να εκδηλώνονται κατά διαστήματα. Άλλωστε και χθες και προχθές σημειώθηκαν καταιγίδες σε αρκετές περιοχές του Νομού Ιωαννίνων, ακόμη και περιμετρικά της πόλης στην οποία δεν έβρεξε καθόλου. Χθες καταρρακτώδη βροχή συνοδεία ομίχλης σημειώθηκε για αρκετή ώρα στην περιοχή της Τύριας, αλλά και σε άλλες βορειότερες περιοχές, ενώ και πάλι το Λεκανοπέδιο έμεινε εκτός της βροχόπτωσης.