Συντονισμένα πυρά Αντιπολίτευσης κατά της Δημοτ. Αρχής Ιωαννίνων

on .

DHMOTIKO SYMBOYLIO SYNEDRIASH 8 6 22

• Τα συντονισμένα «πυρά» της Αντιπολίτευσης δέχτηκε χθες η Δημοτική Αρχή Ιωαννίνων κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου για διάφορα θέματα καθημερινότητας των δημοτών. Η παρέμβαση μάλιστα του πρώην Δημάρχου και νυν επικεφαλής της παράταξης της Μείζονος Αντιπολίτευσης Θωμά Μπέγκα ήταν και απόλυτα επίκαιρη καθώς αφορούσε τους καθαρισμούς των χόρτων, από τα οποία μπορούν να προκληθούν εύκολα και πυρκαγιές, πέραν βέβαια της άσχημης εικόνας που υπάρχει για την πόλη. 

«Οι πολίτες απ’ άκρον εις άκρον του Δήμου φωνάζουν ότι έχουν πνιγεί από τα χόρτα. Κι αφού η κοπή δεν έγινε στην ώρα της, σήμερα το πράσινο του Δήμου, ακόμα και στα πιο κεντρικά σημεία, χάσκει απότιστο και καμένο», επεσήμανε ο πρώην Δήμαρχος και συνέχισε: «Τα χόρτα σκέτη ζούγκλα, οι λάμπες καμένες, τα σκουπίδια διάσπαρτα και οι υπογειοποιημένοι κάδοι στέκονται στον αέρα εδώ και μήνες συνθέτοντας ένα αποκρουστικό και σύναμμα επικίνδυνο υγειονομικό σκηνικό. Όποια άποψη κι αν έχετε για τη λειτουργικότητα των υπογειοποιημένων κάδων, δεν τους θεωρείτε περιουσία του Δήμου την οποία οφείλετε να προστατέψετε;».

Οι χρηματοδοτήσεις σωματείων

Η Δημοτική Αρχή βρέθηκε όμως αντιμέτωπη με έντονη κριτική και για τη χρηματοδότηση των αθλητικών σωματείων. Η παράταξη Ιωάννινα_2023 της Τατιάνας Καλογιάννη, κατηγόρησε τη Δημοτική Αρχή για τη διαδικασία που ακολουθεί, διαφωνώντας με τον τρόπο καθορισμού των κριτηρίων βάσει των οποίων έγινε η χρηματοδότηση σωματείων. «Η πολιτική που εσείς ακολουθείτε, δεν παραπέμπει στην παραδοχή της αναγκαιότητας να στηριχθεί η, ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη της κοινωνίας, ύπαρξη και λειτουργία των αθλητικών σωματείων, αλλά στο να εξυπηρετηθεί -με ορίζοντα τις επερχόμενες εκλογές- η συλλογή ψήφων», κατέληξε η κ. Καλογιάννη. 

Ο Δήμαρχος Μ. Ελισάφ απαντώντας στην κριτική που του ασκήθηκε, υποστήριξε ότι η Δημοτική Αρχή στηρίζει όλες τις μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις και τα σωματεία που έχουν δράση με διαφάνεια. Για δε τα σχόλια για «βολέματα», είπε ότι θα πρέπει να υπάρχει κριτική και πολιτική αντιπαράθεση, αλλά όχι λάσπη και σπίλωση. 

Στο «στόχαστρο» της Αντιπολίτευσης και ειδικά του πρώην Δημάρχου Θωμά Μπέγκα βρέθηκε η Δημοτική Αρχή και για την καθυστέρηση πιστοποίησης των 15 παιδικών χαρών, επειδή έγινε λάθος στην προμήθεια των πύλαρ της ΔΕΗ, ενώ ζήτησε να μάθει τι γίνεται με το διαγωνισμό των led, αναρωτώμενος, όταν κι αν τελικά προκύψει ανάδοχος, αν θα έχει αντικείμενο να υλοποιήσει ή μέχρι τότε ο δήμος με μικρότερα έργα θα έχει αλλάξει μόνος του το μεγαλύτερο μέρος των λαμπτήρων. 

Επίτιμος Δημότης ο Βαρθολομαίος

Κατά τα άλλα χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο, ανακοινώθηκε επίσημα ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος θα ανακηρυχθεί επίτιμος Δημότης Ιωαννίνων. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα επισκεφθεί το Δημαρχείο στις 11 Ιουλίου στις δέκα και μισή το πρωί, ενώ το βράδυ θα γίνουν τα θυρανοίξια του Ιερού Ναού του Αγίου Παϊσίου. Την επόμενη μέρα μετά την Θεία Λειτουργία στον Άγιο Παΐσιο θα γίνει η ονοματοδοσία της πλατείας και του δρόμου, σύμφωνα με την απόφαση που είχε λάβει το Δημοτικό Συμβούλιο το 2020. Το βράδυ της Τρίτης, στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου, θα γίνει η τελετή ανακήρυξης του Οικουμενικού Πατριάρχη στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου. 

«Θα κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε για να τιμήσουμε μία πολύ μεγάλη, μία σπουδαία προσωπικότητα», σημείωσε ο Δήμαρχος κατά την ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο Δήμαρχος έκανε γνωστό ότι θα γίνουν δύο κύκλοι εκδηλώσεων με αφορμή την συμπλήρωση των 100 χρόνων από την Μικρασιατική καταστροφή. Ακόμη ανέφερε ότι ολοκληρώθηκε η πρόταση για τις ψηφιακές υποδομές και τις έξυπνες πόλεις με προϋπολογισμό τριών εκατομμυρίων ευρώ, που αποτελεί τον οδικό χάρτη για τα επόμενα χρόνια. Η πρόταση αυτή θα σταλεί σε όλες τις παρατάξεις ώστε να έχουν πλήρη γνώση.