Συμφωνήθηκαν «κοινά βήματα» για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών

on .

DSC01601

• Πρακτικά ζητήματα που αφορούν τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της αντιπυρικής περιόδου που ήδη έχει ξεκινήσει συζητήθηκαν στη χθεσινή συνεδρίαση  του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου (Σ.Τ.Ο.) Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ζίτσας. 

  Ο Δήμαρχος Μιχάλης Πλιάκος στην τοποθέτησή του αναφέρθηκε στην προσπάθεια που καταβάλει ο Δήμος με ελάχιστο προσωπικό στη διάθεσή του, να εκτελέσει εργασίες προληπτικών καθαρισμών και ταυτόχρονα όταν κρίνεται απαραίτητο να συνδράμει στο έργο των πυροσβεστικών υπηρεσιών.  «Η  πυροπροστασία- τόνισε-  είναι μια υπόθεση που μας αφορά όλους δημοτικές υπηρεσίες, πυροσβεστική υπηρεσία πολιτική προστασία, σύσσωμες τις υπηρεσίες της πολιτείας αλλά πάνω από όλα κρίνεται επιβεβλημένη η υπευθυνότητα και ευαισθητοποίηση των πολιτών. Θα πρέπει να προχωρούν έγκαιρα στον καθαρισμό των ιδιοκτησιών τους και να απομακρύνουν τα υλικά για να μην αποτελούν εστίες πρόκλησης πυρκαγιάς». 

 Στην ενεργή συμμετοχή και υπαλλήλων των κατά τόπους δασικών υπηρεσιών στην πρόληψη και κατάσβεση πυρκαγιών, υπογράμμισε ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Ηπείρου Δημήτρης Μαυρογιώργος «ενωμένοι, συντονισμένοι και με καλή διάθεση από όλες τις πλευρές θα ανταποκριθούμε και φέτος» ανέφερε χαρακτηριστικά και ζήτησε από όλους αυξημένη προσοχή και επαγρύπνηση προκειμένου να αντιμετωπίζονται τα περιστατικά εν τη γενέσει τους.

 Την ενίσχυση των πυροσβεστικών υπηρεσιών με το σώμα των δασοκομάντος ανακοίνωσε ο Αντιπύραρχος Γιάννης Χασάνης εκπρόσωπος της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ν. Ιωαννίνων, ενώ για υψηλό βαθμό ετοιμότητας των υπηρεσιών και φορέων που εκπροσωπούν, τόνισαν επίσης ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Ζίτσας Κωνσταντίνος Μάντζιος, ο Διοικητής 8ου Λ.Α.Π. Ταγματάρχης Ιωάννης Μέγας, η Δασοπόνος του Δασαρχείου Ιωαννίνων Σταυρούλα Σέλη και ο εκπρόσωπος της Διοίκησης του Περιφερειακού Τμήματος του Ερυθρού Σταυρού, Ιωάννης Μπισέλας.

Στη συνεδρίαση τοποθετήθηκε επίσης ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ζίτσας Αλκιβιάδης Βότσικας.