Παρωχημένη πολιτική η αντικατάσταση πλακών πεζοδρομίων και οι τμηματικές ασφαλτοστρώσεις

on .

TATIANA

• Κριτική στη Δημοτική Αρχή Ιωαννίνων για την ιεράρχηση του Τεχνικού Προγράμματος άσκησε η επικεφαλής της παράταξης Ιωάννινα_2023 Τατιάνα Καλογιάννη. «Η Δημοτική Αρχή- ανέφερε- διέθεσε μέχρι σήμερα το 79% του προϋπολογισμού του τεχνικού προγράμματος σε έργα οδοποιίας, ασφαλτοστρώσεων, διαμορφώσεων πλατειών, αναπλάσεων κτλ. Έργα διάσπαρτα, ίδιου αντικειμένου, με τυχαία ιεράρχηση, διάφορων και διαφορετικών προδιαγραφών χωρίς να γνωρίζουμε τον ενιαίο σχεδιασμό». 

Η κ. Καλογιάννη συνεχίζοντας  απέδωσε  την τακτική αυτή σε επικοινωνιακούς λόγους, ενώ αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα έργα, εκφράζοντας τις ενστάσεις της. Μεταξύ άλλων, υποστήριξε ότι  η εργολαβία για την ασφαλτόστρωση τμημάτων οδών στην περιοχή Καλούτσανης – Κιάφας δεν θα επιλύσει ούτε τα στοιχειώδη προβλήματα και η επόμενη Δημοτική Αρχή θα χρειαστεί να επανέλθει. Για τα έργα σε τμήματα των οδών του κέντρου της πόλης (Δωδώνης, Χαρ. Τρικούπη,28ης Οκτωβρίου, Μπότσαρη, Δαγκλή, Τζαβέλλα), είπε ότι αυτά δεν αλλάζουν ουσιωδώς την πραγματικότητα προς όφελος της καθημερινότητας του πολίτη, καθώς δεν προβλέπονται παρεμβάσεις για το κυκλοφοριακό φόρτο, τη χωροθέτηση των κάδων απορριμμάτων, για τη μετατόπιση εμποδίων για την ελεύθερη βάδιση κ.α.

Τέλος για τις επεμβάσεις στην οδό Ανεξαρτησίας, εκφράζει μεγάλα ερωτηματικά για την αναγκαιότητα αυτής της επένδυσης, υποστηρίζοντας ότι η Δημοτική Αρχή δεν έχει μελετήσει μέχρι σήμερα εάν θα είναι πεζόδρομος, συλλεκτήρια οδός, οδός ήπιας κυκλοφορίας ή άλλο μικτό σύστημα. 

«Σήμερα, το 2022 στην εποχή της τεχνητής νοημοσύνης το μοντέλο να γίνεται αποκατάσταση διαλυμένων από χρόνια πεζοδρομίων με απλή αντικατάσταση πλακών ή να ρίχνεις άσφαλτο από δω και από κει, είναι πλέον παρωχημένο και πολιτική άλλων εποχών», προσέθεσε η κ. Τ. Καλογιάννη.