Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων ζητούν οι εργαζόμενοι στους Δήμους

on .

 apergia

• Η μονιμοποίηση όλων των υπαλλήλων που εργάζονται με επαναλαμβανόμενες συμβάσεις στους Ο.Τ.Α. Α' Βαθμού (εργαζόμενοι COVID-19, εργαζόμενοι Ε.Σ.Π.Α. που απασχολούνται σε Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς, Κ.Δ.Α.Π., Κ.Δ.Α.Π.-ΜΕΑ, Κοινωνικές Δομές, εργαζόμενοι στο «Βοήθεια στο Σπίτι» που έμειναν εκτός εργασίας, Σχολικές Καθαρίστριες, εργαζόμενοι που απασχολούνται συνεχόμενα σε εντολή δικαστικών αποφάσεων και στα Προγράμματα Άθλησης για Όλους κ.α.) και η άμεση άρση της απαγόρευσης προσλήψεων μόνιμου προσωπικού ώστε οι Δήμοι να καλύψουν τα τεράστια κενά που αντιμετωπίζουν σε ανθρώπινο δυναμικό, είναι τα βασικά αιτήματα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η οποία έχει προκηρύξει για σήμερα 24ωρη πανελλαδική απεργία.

Στην κινητοποίηση συμμετέχει και ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Ιωαννίνων, ο οποίος απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής στην συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στις 10 το πρωί στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου Δυτ. Μακεδονίας. «Όλοι γνωρίζουν ότι η κατάσταση στους Δήμους έχει φτάσει στο απροχώρητο. Οι υπηρεσίες στενάζουν κάτω από την έλλειψη προσωπικού.

Η εντατικοποίηση σε ορισμένα τμήματα έχει χτυπήσει κόκκινο», σημειώνεται, μεταξύ άλλων, σε σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου Ιωαννίνων. Και σε άλλο σημείο τονίζεται ότι «σε ορισμένες υπηρεσίες, όπως οι σχολικοί καθαριστές ή το προσωπικό των παιδικών σταθμών, η κατάσταση είναι ακόμα πιο τραγική, αφού επί της ουσίας τα ίδια άτομα μπορεί να είναι με επαναλαμβανόμενες συμβάσεις ορισμένου χρόνου ακόμα και για 20 χρόνια, ενώ ο Δήμος τους απολύει στο τέλος της σχολικής χρονιάς για να τους ξαναπροσλάβει μετά τις καλοκαιρινές διακοπές…».

Την σημερινή κινητοποίηση στηρίζει και το Νομαρχιακό Τμήμα Ιωαννίνων της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., ενώ η ΠΟΕ-ΟΤΑ αναφέρει ότι οι εκπρόσωποί της θα επιδιώξουν «συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών και με την ηγεσία της Κ.Ε.Δ.Ε. καθιστώντας τους σαφές πώς η υποστελέχωση των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αποτελεί μείζον πρόβλημα όχι μόνο για τους εναπομείναντες εργαζόμενους στους Ο.Τ.Α., που δεν μπορούν πλέον να ανταποκριθούν στις αυξημένες απαιτήσεις, αλλά και για την Ελληνική Κοινωνία γενικότερα, αφού ελλείψει προσωπικού γίνεται με καθυστέρηση η διεκπεραίωση των όποιων υποθέσεων».