Την πόλη «γνώρισε» στους Αλβανούς ο Δήμος Ιωαννιτών!

on .

tirana

• Τριάντα και πλέον χρόνια μετά το «άνοιγμα» των συνόρων με την Αλβανία, το ανέκδοτο «Αλβανός τουρίστας» έχει χάσει πλέον τη «σημασία» του, γιατί οι ρόλοι όντως έχουν αντιστραφεί.

Τα Γιάννενα δέχονται χιλιάδες Αλβανούς επισκέπτες κάθε χρόνο, όντας ο πρώτος σταθμός στις μετακινήσεις τους προς το εσωτερικό της χώρας. 

Ταυτόχρονα  σε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες των Ιωαννίνων, διανυκτερεύει ένας πολύ μεγάλος αριθμός ευκατάστατων οικονομικά Αλβανών, που έρχονται είτε για ολιγοήμερες διακοπές, είτε για εμπορικούς, ιατρικούς κ.α. λόγους. 

Γνωστά αυτά σχεδόν σε όλους, εξαιρουμένου του Δήμου Ιωαννιτών, ο οποίος εκτίμησε ότι η πόλη παραμένει άγνωστος προορισμός για τους Αλβανούς και προκειμένου να τον γνωρίσουν οργάνωσε ειδική εκδήλωση στα Τίρανα, στην οποία συμμετείχαν και ξενοδόχοι, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να έχουν προκαθορισμένες συναντήσεις B2B με επιχειρηματίες από τη γειτονική χώρα. 

Η οργάνωση της εκδήλωσης ανατέθηκε στην εταιρία συμβούλων τουριστικής ανάπτυξης Wise Ram SA. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Ιωαννιτών η εκδήλωση είχε την υποστήριξη του ΕΟΤ, της Ένωσης Ξενοδόχων, της Aegean Airlines και της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, καθώς μαζί με τα τουριστικά αξιοθέατα των Ιωαννίνων παρουσιάστηκαν και αυτά της συμπρωτεύουσας. Χαιρετισμό απηύθυνε στην εκδήλωση και η Ελληνίδα Πρέσβης στα Τίρανα Σοφία Φιλιππίδου. Εκ μέρους του Δήμου Ιωαννιτών στην αποστολή συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Γιώργος Λώλης και ο αναπληρωτής προϊστάμενος του Τμήματος Τουρισμού Δήμου Ιωαννιτών Αιμίλιος Νέος. 

Καταληκτικά πάντως ο Δήμος Ιωαννιτών διαπιστώνει κι αυτός ότι «η χώρα μας αποτελεί δημοφιλή προορισμό για την τουριστική αγορά της Αλβανίας, με δημοφιλέστερους προορισμούς την Ήπειρο, τη Δυτική Μακεδονία και την Κεντρική Μακεδονία. Σύμφωνα με έρευνες, οι Αλβανοί τουρίστες επισκέπτονται την Ελλάδα καθ΄ όλη τη διάρκεια του χρόνου για διακοπές, αλλά και για άλλες δραστηριότητες».