Να δημοσιοποιηθεί η απόφαση της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας

on .

KAXRIMANHS ALEKOS 17 5 22

• Επιμένει ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης για την ύπαρξη μακροσκελούς απόφασης της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας η οποία χαρακτήρισε νόμιμη τη διαδικασία ανάθεσης του έργου μεταφοράς μαθητών και άλλων τουριστικών υπηρεσιών στην εταιρία «Κασσάρος», ιδιοκτησίας του κουνιάδου του (αδελφού της συζύγου του Έλενας) Στ. Κασσάρου.

Ωστόσο, τη χαρακτηρίζει… εμπιστευτική και επιμένει να μη τη δημοσιοποιεί θέτοντάς τη μόνο υπόψη της Διεύθυνσης της εφημερίδας μας! Δεν κατανοούμε αυτή την επιμονή του κ. Καχριμάνη. Εδώ δεν πρόκειται για ζήτημα των… μυστικών υπηρεσιών που δεν πρέπει να διαρρεύσει, αλλά για θέμα διαφάνειας όσον αφορά στη διάθεση δημοσίου χρήματος. Εκείνο που ο «Π.Λ.» ζητάει λοιπόν είναι να πέσει άπλετο φως στην όλη υπόθεση ώστε να πάψει μία και καλή κάθε υπόνοια εναντίον του Περιφερειάρχη για ευνοϊκή μεταχείριση του κ. Κασσάρου. 

Η δημοσιοποίηση της σχετικής απόφασης της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας είναι επομένως προς όφελος του ίδιου του κ. Καχριμάνη. Όχι για να πείσει για κάτι τη Διεύθυνση του «Π.Λ.», ή τον Κ. Καλτσή που ασχολείται σε δημοσιεύματά του με το συγκεκριμένο θέμα, αλλά πρωτίστως για να ενημερωθεί η κοινή γνώμη. Αντί λοιπόν ο Περιφερειάρχης να μας… εγκαλεί επειδή δεν σπεύσαμε στο γραφείο του (!) να δούμε την «εμπιστευτική» απόφαση, ας κάνει αυτό που είθισται σε τέτοιες περιπτώσεις. Ας τη δώσει στη δημοσιότητα για να διαλυθούν τα «σύννεφα» μία και καλή.  

Η επιστολή - απάντηση

Στην επιστολή του προς τον «Π.Λ.» ο Περιφερειάρχης Ηπείρου αναφέρει τα ακόλουθα:

Κύριε Διευθυντά,

Στο φύλλο Σαββάτου 21 - Κυριακής 22 Μαΐου 2022, στη στήλη «Γνώμες» μεταξύ των άλλων ανακριβειών που περιλαμβάνονται, αμφισβητείται και η ύπαρξη απόφασης της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, η οποία μετά από καταγγελία του συνεργάτη σας Κ. Καλτσή, έκρινε απολύτως νόμιμες τις διαδικασίες για τη μεταφορά μαθητών και άλλων τουριστικών υπηρεσιών στην εταιρία «Κασσάρος». Ζητείται μάλιστα να δώσει ο Περιφερειάρχης την απόφαση στη δημοσιότητα.

Υπενθυμίζεται ότι σε προ ημερών τηλεφωνική επικοινωνία μαζί σας και με αφορμή έτερο δημοσίευμά σας, σας ενημέρωσα ότι θέτω στη διάθεσή σας, όποτε το θελήσετε, την μακροσκελή (εμπιστευτική) απόφαση της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας.

Αυτό μέχρι σήμερα για λόγους που εσείς γνωρίζετε δεν έγινε, παρά ταύτα όμως αμφισβητείται η ύπαρξη του επίσημου εγγράφου και της απόφασης στο φύλλο του Σαββάτου 21- Κυριακής 22 Μαΐου, προκαλώντας άδικες και αστήρικτες εντυπώσεις σε βάρος της Περιφερειακής Αρχής. Ευνόητο είναι ότι μπορείτε να λάβετε γνώση της Απόφασης, όποτε το επιθυμείτε.