Σήμερα ξεκινούν οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις στα Λύκεια

on .

PANELLHNIES EKSETASEIS

• Τελευταία ημέρα μαθημάτων στα Λύκεια όλης της χώρας ήταν η περασμένη Παρασκευή, καθώς από σήμερα, Δευτέρα ξεκινούν οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις.

Ειδικότερα, οι προαγωγικές εξετάσεις των μαθητών/τριών της Α΄ και Β΄ τάξης των Ημερησίων και Εσπερινών ΓΕΛ διεξάγονται από σήμερα, Δευτέρα έως την Τετάρτη 15 Ιουνίου, ενώ οι απολυτήριες εξετάσεις των μαθητών/τριών της Γ΄ τάξης Ημερησίων και Εσπερινών ΓΕΛ, από σήμερα έως την Τρίτη 31 Μαΐου.

Η αντίστροφη μέτρηση για τη λήξη της σχολικής χρονιάς έχει αρχίσει και στα Γυμνάσια, με την τελευταία ημέρα μαθημάτων να είναι η 30η Μαΐου. Οι εξετάσεις θα διεξαχθούν 1-15 Ιουνίου.

Τα Δημοτικά και τα Νηπιαγωγεία θα κλείσουν στις 15 Ιουνίου.

Οι πανελλαδικές

- Οι φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις για τα Ημερήσια και Εσπερινά ΓΕΛ ξεκινούν την Παρασκευή, 3 Ιουνίου με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας Γεν. Παιδείας.

Τη Δευτέρα, 6 Ιουνίου ακολουθούν Αρχαία Ελληνικά (Ο. Π. Ανθρωπιστικών Σπουδών), Μαθηματικά (Ο. Π. Θετικών Σπουδών και Ο. Π. Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής) και Βιολογία (Ο. Π. Σπουδών Υγείας).

Την Τετάρτη, 8 Ιουνίου σειρά παίρνουν τα Λατινικά (Ο. Π. Ανθρωπιστικών Σπουδών), η Χημεία (Ο. Π. Θετικών Σπουδών και Ο. Π. Σπουδών Υγείας) και η Πληροφορική (Ο. Π. Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής). Την Παρασκευή, 10 Ιουνίου θα εξεταστούν η Ιστορία (Ο. Π. Ανθρωπιστικών Σπουδών), η Φυσική (Ο. Π. Θετικών Σπουδών και Ο. Π. Σπουδών Υγείας) και η Οικονομία (Ο. Π. Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).

- Οι υποψήφιοι των Ημερήσιων και Εσπερινών ΕΠΑΛ ξεκινούν τις Πανελλαδικές την Πέμπτη, 2 Ιουνίου με το μάθημα των Νέων Ελληνικών. Θα ακολουθήσουν στις 4 Ιουνίου τα Μαθηματικά (Άλγεβρα), στις 7 Ιουνίου Ανατομία – Φυσιολοφία II, Αρχές Οικονομικής Θεωρίας (ΑΟΘ), Δίκτυα Υπολογιστών και Αρχές Βιολογικής Γεωργίας.

Στις 9 Ιουνίου θα εξεταστούν σε Ηλεκτροτεχνία 2, Αρχιτεκτονικό Σχέδιο, Ναυτικό Δίκαιο και Ιστορία Σύγχρονης Τέχνης.

Στις 11 Ιουνίου ακολουθούν Υγιεινή, Προγραμματισμός Υπολογιστών, Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης (ΑΟΘ) και Στοιχεία Μηχανών. Στις 14 Ιουνίου σειρά έχουν Ηλεκτρικές Μηχανές, Σύγχρονες Γεωργικές Επιχειρήσεις, Ναυσιπλοΐα II και Ναυτικές Μηχανές. Στις 16 Ιουνίου θα εξεταστούν σε Τεχνολογία Υλικών, Οικοδομική, Μηχανές Εσωτερικής Καύσης II και Ψηφιακά Συστήματα. Τέλος, στις 17 Ιουνίου οι εξετάσεις θα ολοκληρωθούν με τα μαθήματα Στοιχεία Ψύξης – Κλιματισμού, Κινητήρες Αεροσκαφών και Στοιχεία Σχεδιασμού Κεντρικών Θερμάνσεων.

- Οι εξετάσεις για τα Ειδικά Μαθήματα θα ξεκινήσουν στις 18 Ιουνίου με Αγγλικά και θα ολοκληρωθούν στις 30 Ιουνίου με Ιταλικά. Μέσα σ’ αυτό το διάστημα θα εξεταστούν και τα Μουσικά Μαθήματα.