Τέλος οι μάσκες από 1η Ιουνίου και σε εσωτερικούς χώρους

on .

MASKA KORONOIOS XERI

• Η καλή επιδημιολογική εικόνα που παρουσιάζει η χώρα το τελευταίο διάστημα οδηγεί στην περαιτέρω χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων. Όπως ανακοίνωσε χθες ο Υπουργός Υγείας Θ. Πλεύρης από 1η Ιουνίου καταργείται η μάσκα σε όλους τους εσωτερικούς χώρους, εκτός από Νοσοκομεία, Γηροκομεία και Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αστικού τύπου.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υπουργός η μάσκα καταργείται και στα αεροπλάνα, αλλά και στις υπεραστικές συγκοινωνίες οι οποίες διαθέτουν αριθμημένες θέσεις. Η άρση του συγκεκριμένου μέτρου αφορά και στους εργαζομένους. Αυτό σημαίνει ότι πλέον δεν θα επιβάλλεται πρόστιμο σε όποιον δεν φοράει μάσκα ωστόσο, όπως διευκρίνισε ο υπουργός, παραμένει η σύσταση και η προτροπή για χρήση της ειδικά από τις ευάλωτες ομάδες. Για τις εκπαιδευτικές δομές και τις ακτοπλοϊκές γραμμές θα υπάρξει σχετική εισήγηση την επόμενη εβδομάδα.

152 κρούσματα στην Ήπειρο…

Στο μεταξύ, σε καθοδική τροχιά βρίσκεται η πανδημία του κορωνοϊού και στην Ήπειρο, ενώ το πιο ενθαρρυντικό είναι ότι μειώνεται και το ποσοστό θετικότητας στους τέσσερις Νομούς.

Χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 152 νέα κρούσματα, εκ των οποίων τα 68 στα Γιάννενα. Τα υπόλοιπα κατανέμονται ως εξής: Άρτα 32, Θεσπρωτία 28 και Πρέβεζα 24. Μάλιστα η σταθερή αποκλιμάκωση της πανδημίας οδηγεί στην αναστολή λειτουργίας της 2ης Μονάδας Εντατικής Θεραπείας για ασθενείς με κορωνοϊό στο Πανεπ. Νοσοκομείο.

Πανελλαδικά

Σε επίπεδο χώρας χθες επιβεβαιώθηκαν 4.626 κρούσματα, ενώ άλλοι 19 συνάνθρωποί μας έχασαν τη μάχη από επιπλοκές του ιού. Οι ασθενείς που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι ανέρχονταν σε 161 με τη διάμεση ηλικία τους να είναι τα 71 έτη. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 126 (ημερήσια μεταβολή +20%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 113 ασθενείς.