ΑΝΔΡΕΑΣ: Η Τουρκία διεισδύει στην Αλβανία και υποκινεί τους «Τσάμηδες»

on .

DELBINAKI

«Διεισδύει η Τουρκία στην Αλβανία και υποκινεί υπόγεια τις διεκδικήσεις των "Τσάμηδων" σε βάρος της Θεσπρωτίας, ενώ ελέγχει πολλούς τομείς στη γειτονική χώρα», τόνισε ο Μητροπολίτης Κονίτσης Ανδρέας στην ετήσια εκδήλωση, που έγινε προχθές στο Δελβινάκι, όπου τελέστηκε μνημόσυνο για τους αγωνιστές του Αυτονομιακού Αγώνα και τρισάγιο στον τάφο του αοιδίμου Μητροπολίτου Βασιλείου. 

Την ίδια ώρα, τόνισε, η Αλβανία προσπαθεί να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά οποιαδήποτε εξέλιξη πρέπει, όπως υπογράμμισε, να συνδεθεί με την διασφάλιση των ανθρώπινων δικαιωμάτων των Ελλήνων, ενώ κατήγγειλε τη λεηλασία ναών και μοναστηριών, όπως και των περιουσιών Ελλήνων. Την ίδια στιγμή σημείωσε την αδράνεια της ελληνικής κυβέρνησης, αλλά και την έλλειψη ενότητας στο χώρο της Ελληνικής Μειονότητας. 

Ο Μητροπολίτης Ανδρέας, διάδοχος του αξέχαστου Σεβαστιανού, ο οποίος είχε σηκώσει ψηλά το λάβαρο της Ελληνορθοδοξίας, συνεχίζει τον αγώνα για τα εθνικά και θρησκευτικά θέματα, υπό διαφορετικές, βέβαια, συνθήκες και καταστάσεις. Πάντως η φλόγα του Σεβαστιανού είναι αναμμένη μέσα του και προσπαθεί να τη μεταδώσει και σε άλλους, ώστε ποτέ να μη σβήσει... 

Η. Μ.