Συνελήφθη με «κοκτέιλ» ναρκωτικών στην Άρτα μόλις κατέβηκε από το λεωφορείο!

on .

PERIPOLIKO ASTYNOMIA

• Απ’ όλες τις ναρκωτικές ουσίες είχε στην κατοχή του ένας άνδρας στην Άρτα που συνελήφθη βραδινές ώρες από αστυνομικούς της Ασφάλειας, μόλις αποβιβάστηκε από λεωφορείο που εκτελούσε υπεραστικό δρομολόγιο.

Σε έλεγχο των αστυνομικών βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν συσκευασίες με διάφορες ναρκωτικές ουσίες.

Και πιο συγκεκριμένα: -11,43 γραμμάρια ηρωίνης σε μορφή «βράχου» - 1,77 γραμμάρια κοκαΐνης και 2 μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης. Σε βάρος του συλληφθέντα, ο οποίος οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας, σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία.

Στην Πρέβεζα

Σε περιοχή της Πρέβεζας συνελήφθη το μεσημέρι του Σαββάτου ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και ειδικότερα:

• Πενταμελούς Εφετείου Ιωαννίνων με ποινή κάθειρξης 10 ετών και 5 μηνών και χρηματική ποινή 80.000 ευρώ και • Τριμελούς Εφετείου Ιωαννίνων με ποινή κάθειρξης 6 ετών και χρηματική ποινή 30.000 ευρώ. Εξιχνιάστηκε διάρρηξη στην Άρτα Άμεση ήταν η εξιχνίαση διάρρηξης αυτοκινήτου από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, η οποία έλαβε χώρα το μεσημέρι της Παρασκευής στην Άρτα.

Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία δύο ημεδαπών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή και φθορά ξένης ιδιοκτησίας κατά συναυτουργία. Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα, οι κατηγορούμενοι, αφού έσπασαν το τζάμι του συνοδηγού του αυτοκινήτου, αφαίρεσαν από το εσωτερικό του χρηματικό ποσό 1.500 ευρώ και τμήμα του ηχοσυστήματος.

Στο πλαίσιο των αναζητήσεων, ο ένας από τους κατηγορούμενους εντοπίστηκε το απόγευμα του Σαββάτου από αστυνομικούς και συνελήφθη με την αυτόφωρη διαδικασία.

Με λαθραία τσιγάρα

Στη σύλληψη ενός 46χρονου αλλοδαπού οδηγού Φορτηγού οχήματος προέβησαν στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας γιατί μετά από έλεγχο διαπιστώθηκε ότι μετέφερε εντός του επικαθήμενου ψυγείου, με προκάλυμμα εμπόρευμα κατεψυγμένων ψαριών, 7.099.200 λαθραία τσιγάρα, δηλαδή 354.960 πακέτα τσιγάρων, τα οποία δεν έφεραν την ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης.

Σημειώνεται ότι οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι των παραπάνω κατασχεθέντων καπνικών προϊόντων ανέρχονται, κατόπιν έκθεσης του οικείου Τελωνείου, στο ποσό του 1.503.450,93 ευρώ, ενώ από την ανάλυση των έως τώρα δεδομένων η κατασχεθείσα ποσότητα λαθραίων τσιγάρων, επρόκειτο να διατεθεί στις παράνομες αγορές κρατών-μελών της ΕΕ καθώς και του Ηνωμένου Βασιλείου.

Από την Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν η εν λόγω ποσότητα λαθραίων καπνικών προϊόντων, 240 φελιζόλ με αλιεύματα (τσιπούρες) συνολικού μεικτού βάρους 1.440 κιλών, το Φ/Γ όχημα μετά του επικαθήμενου ψυγείου, το χρηματικό ποσό των 600 ευρώ τρεις συσκευές κινητής τηλεφωνίας καθώς και ένα tablet, ενώ ο συλληφθείς, με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, επρόκειτο να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας.