Θερμό καλωσόρισμα στο Αεροδρόμιο για την πρώτη πτήση τσάρτερ της σεζόν

on .

AEROPLANO AERODROMIO IOANNINWN

• Ένα θερμό καλωσόρισμα επιφύλασσε η Ένωση Ξενοδόχων του Νομού Ιωαννίνων σε συνεργασία με τον αερολιμένα Ιωαννίνων για την πρώτη πτήση τσάρτερ της εαρινής σεζόν, που έφτασε χθες το μεσημέρι στο Διεθνές Αεροδρόμιο Ιωαννίνων.

Αυτή τη χρονιά «ποδαρικό» έκανε η σουηδική αεροπορική εταιρία Novair, φέρνοντας τους πρώτους επισκέπτες από τη Στοκχόλμη. Οι πτήσεις της θα εκτελούνται για λογαριασμό του τουριστικού κολοσσού «Apollo», που δραστηριοποιείται στο αεροδρόμιο τα τελευταία πέντε χρόνια φέρνοντας μεγάλο αριθμό επισκεπτών στην Ήπειρο.

Θερμή υποδοχή…

Στον εξωτερικό χώρο του αεροδρομίου τους υποδέχτηκαν ο αερολιμενάρχης Ιωαννίνων, οι εκπρόσωποι του τουριστικού γραφείου, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων, τα ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ, το Chef΄sClub Ηπείρου και ο πολιτιστικός σύλλογος «EpirusFolkArt». Οι πρώτοι ταξιδιώτες έλαβαν πληροφοριακό υλικό του προορισμού και πήραν μια γεύση της τοπικής κουζίνας, με εδέσματα και αναψυκτικά, ως καλωσόρισμα και ως ένα «ευχαριστώ» για την επιλογή τους να ταξιδέψουν προς το αεροδρόμιό μας.

«Πολλαπλάσια οφέλη για τον τόπο» Η Ένωση Ξενοδόχων υπενθυμίζει τη μεγάλη σημασία των πτήσεων charter για την παρουσία του αεροδρομίου στον διεθνή αεροπορικό χάρτη. Επιπλέον, τονίζει πως η σύνδεση των Ιωαννίνων με διεθνείς προορισμούς μέσω των εταιριών χαμηλού κόστους μπορεί να φέρει πολλαπλάσια οφέλη στοντόπο.

Τέλος, επιδιώκει την ένταξη της αεροπορικής σύνδεσης Ιωάννινα – Ηράκλειο στις άγονες αεροπορικές γραμμές, καθότι αυτή η σύνδεση εκτιμάται πως θα ανοίξει νέους δρόμους για το τουριστικό προϊόν της περιοχής.