Σάρωσε με 42% η ΔΑΚΕ Β/θμιας στους καθηγητές Ν. Ιωαννίνων

on .

DAKE KATHIGHTON EKLOGES

• Μεγάλη νίκη με 42% και άνετη πρωτιά πέτυχε η ΔΑΚΕ Β/θμιας εκπαίδευσης στις εκλογές της ΕΛΜΕ Ιωαννίνων που διεξήχθησαν στο 2ο ΓΕΛ. Kοντά στους Νεοδημοκράτες καθηγητές βρέθηκαν αρκετά μέλη της ΔΕΕΠ και ο τομεάρχης Παιδείας Κωνσταντίνος Λιόλιος με επικεφαλής την εκπαιδευτικό και Πρόεδρο της ΔΕΕΠ ΝΔ Ιωαννίνων Λένα Σταμάτη.

Τα συγχαρητήριά της προς όλους τους υποψηφίους «για τον πολύ έντιμο αγώνα τους, με μοναδικό τους στόχο την ανάδειξη της ΔΑΚΕ σε πρώτη δύναμη», έδωσε η κ. Σταμάτη. Τα αποτελέσματα Συνολικά ψήφισαν 815 εκπαιδευτικοί στις εκλογές για την ΕΛΜΕ Ιωαννίνων.

Έλαβαν η ΔΑΚΕ 326 ψήφους και τέσσερις έδρες στο νέο συμβούλιο του οργάνου, η ΣΥΝΕΚ (ΣΥΡΙΖΑ) 159 ψήφους και δύο έδρες, η ΕΝΟΤΗΤΑ (ΠΕΚ) 118 ψήφους και δύο έδρες, η Αγωνιστική Συσπείρωση 73 ψήφους και μία έδρα, η Παρέμβαση 67 ψήφους και το ΜΑΖΙ 45 ψήφους. Άκυρα – λευκά 27.

Για το 20ο συνέδριο της ΟΛΜΕ ψήφισαν 815 εκπαιδευτικοί. Η ΔΑΚΕ έλαβε 278 ψήφους και θα αποστείλει τρεις αντιπροσώπους, η ΕΝΟΤΗΤΑ 149 ψήφους και δύο αντιπροσώπους, η ΣΥΝΕΚ 140 ψήφους και δύο αντιπροσώπους, η Αγωνιστική Συσπείρωση 87 ψήφους και έναν αντιπρόσωπο, η Παρέμβαση 82 ψήφους και το ΜΑΖΙ 47 ψήφους. Συνολικά 32 ψηφοδέλτια ήταν άκυρα και λευκά.