Νέα σελίδα στη Διοίκηση του ΤΕΕ Τμήμα Ηπείρου!

on .

TEE HPEIROY

• Σελίδα γύρισε το Παράρτημα Ηπείρου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, το «τιμόνι» του οποίου για πρώτη φορά περνάει σε… γαλάζια χέρια.

Συγκεκριμένα, την Προεδρία αναλαμβάνει για το δεύτερο μισό της θητείας της τρέχουσας Διοίκησης, ο Ιωάννης Τσίγκρος, επικεφαλής της παράταξης «Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών»!

Αυτό αποφασίστηκε προχθές κατά την ειδική συνεδρίαση της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ, η οποία κλήθηκε να αναδείξει το νέο Προεδρείο της, καθώς καιτο Προεδρείο της Διοικούσας Επιτροπής.

Η Αντιπροσωπεία αποφάσισε να εκτελεστούν τα συμφωνημένα από τις διαδικασίες της 15ης Φεβρουαρίου 2020 με τις οποίες η παράταξη του Ι. Τσίγκρου θα έχει για πρώτη φορά από την ίδρυση του Τμήματος, τη θέση του Προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής του.

Ο νέος Πρόεδρος

Σε ανακοίνωσή του ο νέος Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ Ηπείρου τονίζει χαρακτηριστικά: «Για την παράταξή μας αποτελεί μια ιστορική ευκαιρία η ανάληψη της κυρίαρχης θέσης ευθύνης κατά τη διάρκεια της θητείας αυτής της Διοίκησης και συγκεκριμένα στο δεύτερο μισό της ώστε να υλοποιήσει τις θέσεις της, για τις οποίες οι συνάδελφοι μας ανέδειξαν στην πρώτη θέση, ώστε να επιτύχουμε μέσα σε ένα πλαίσιο συλλογικότητας, ένα ισχυρό και εξωστρεφές Τεχνικό Επιμελητήριο». Ο κ. Τσίγκρος σπεύδει να επισημάνει πως «η επόμενη μέρα μας προτρέπει να ακολουθήσουμε το δρόμο της ευθύνης, ώστε με πολύ όρεξη, δουλειά και ισχυρό όραμα να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες των συναδέλφων για την αναβάθμιση του ρόλου του Τεχνικού Επιμελητηρίου».

«Ένα εξωστρεφές ΤΕΕ…»

Στην ίδια ανακοίνωση ο νέος Πρόεδρος της Δ.Ε. του ΤΕΕ σκιαγραφεί και τις προτεραιότητές του, κάνοντας λόγο για «ένα Τεχνικό Επιμελητήριο ισχυρό, εξωστρεφές με άποψη και θέσεις, να οραματίζεται και να υλοποιεί προτάσεις για την ομαλή και βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής, ενισχύοντας το ρόλο του ως τεχνικός σύμβουλος της πολιτείας και αναδεικνύοντας το ρόλο του μηχανικού στην τοπική μας κοινωνία». Παράλληλα, απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα στους μηχανικούς – μέλη του ΤΕΕ να καταθέσουν τις προτάσεις τους, για τη βελτίωση των συνθηκών του επαγγέλματος καθώς και για βασικά θέματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία.

«Βασικό μας μέλημα θα είναι, πέραν των τακτικών συνεδριάσεων της Διοικούσας Επιτροπής και την ενεργοποίηση του ρόλου των Μόνιμων Επιτροπών και των Ομάδων Εργασίας και η διοργάνωση ημερίδων, οι οποίες θα συμβάλλουν στην ενημέρωση και την καλύτερη επαγγελματική κατάρτιση των συναδέλφων, αλλά ταυτόχρονα και στην ανάδειξη του έργου των μηχανικών, το οποίο έχει ισχυρό αποτύπωμα στην ανάπτυξη και την εύρυθμη λειτουργία της κοινωνίας μας», τονίζει χαρακτηριστικά.

Τα νέα όργανα

Το νέο Προεδρείο της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ Ηπείρου απαρτίζεται, πλην του Προέδρου Ιωάννη Τσίγκρου (ΔΚΜ), από τον Αντιπρόεδρο Ιωάννη Λυκοτραφίτη (ΔΕΣΜΗ) και τον Γενικό Γραμματέα Ευάγγελο Γιαννούλα (ΔΕΣΜΗ).

Το νέο Προεδρείο της Αντιπροσωπείας στελεχώνουν οι: Χρήστος Αναστασίου (ΔΕΣΜΗ), Πρόεδρος, Δημήτρης Παππάς (ΔΚΜ), Αντιπρόεδρος και Ουρανία Μέγα (ΔΚΜ), Γενική Γραμματέας.