«Αυλαία» πρώτα στα Λύκεια και έπονται Γυμνάσια – Δημοτικά!

on .

EKSETASEIS PANELLADIKES

• Με ελάχιστο αριθμό μαθητών λειτουργούν τις τελευταίες ημέρες τα τμήματα Γ’ Λυκείου στα σχολεία και των Ιωαννίνων, καθώς τα περισσότερα παιδιά κάνουν χρήση του αριθμού των απουσιών τους για να μείνουν σπίτι και να διαβάσουν ενόψει Πανελλαδικών, για τις οποίες μετράει πλέον αντίστροφα ο χρόνος.

Η λήξη της σχολικής χρονιάς για τις τρεις Τάξεις τόσο των Γενικών, όσο και των Επαγγελματικών Λυκείων, ημερησίων και εσπερινών έχει οριστεί για την Παρασκευή, 20 Μαΐου, ενώ αμέσως μετά και συγκεκριμένα τη Δευτέρα, 23 Μαΐου, ξεκινούν οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις.

Οι εξετάσεις

Πιο αναλυτικά, οι προαγωγικές εξετάσεις της Α΄ και Β΄ τάξης των Ημερησίων και Εσπερινών ΓΕΛ θα διεξαχθούν έως την Τετάρτη 15 Ιουνίου, ενώ οι απολυτήριες εξετάσεις της Γ΄ τάξης Ημερησίων και Εσπερινών ΓΕΛ, θα διαρκέσουν έως την Τρίτη 31 Μαΐου. Αμέσως μετά, δηλαδή από τις 2 Ιουνίου θα διεξαχθούν οι Πανελλαδικές Εξετάσεις, οι οποίες θα γίνουν νωρίτερα φέτος σε σχέση με πέρυσι. Για τους μαθητές και μαθήτριες των ΓΕΛ έχουν προγραμματιστεί για το διάστημα 3 - 10 Ιουνίου, ενώ για τους αποφοίτους των ΕΠΑΛ θα είναι 2 - 17 Ιουνίου. Τα Ειδικά Μαθήματα θα εξεταστούν 18 - 30 Ιουνίου. Πάντως, η αντίστροφη μέτρηση για τη λήξη της σχολικής χρονιάς έχει αρχίσει και στα Γυμνάσια, για τα οποία η «αυλαία» θα πέσει στις 30 Μαΐου, ενώ οι προαγωγικές εξετάσεις θα διεξαχθούν 1 - 15 Ιουνίου.

Όσο για τα Δημοτικά και τα Νηπιαγωγεία, αυτά θα κλείσουν αργότερα, όπως πάντα και συγκεκριμένα, στις 15 Ιουνίου.

Τα μόρια στα ΑΕΙ Στο μεταξύ, για πρώτη φορά φέτος οι συντελεστές βαρύτητας των εξεταζόμενων μαθημάτων για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ορίστηκαν από τα ίδια τα Πανεπιστήμια, γεγονός που ενδεχομένως, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της ιστοσελίδας «In.gr», θα οδηγήσει σε διαφορές στον υπολογισμό των μορίων. Συγκεκριμένα, οι συντελεστές βαρύτητας ανά πανελλαδικώς εξεταζόμενο μάθημα καθορίστηκαν με απόφαση της Συγκλήτου του οικείου ΑΕΙ για κάθε Σχολή, Τμήμα ή Εισαγωγική Κατεύθυνση Τμήματος.

Σημειώνεται, τέλος, ότι διατηρείται το μέτρο της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής και η δυνατότητα κατάθεσης δυο μηχανογραφικών, ένα για τα ΑΕΙ και ένα για τα ΙΕΚ.