«Ζεσταίνονται» τουριστικά τα παράλια της Ηπείρου!

on .

PARGA

• Μπορεί ο καιρός να κάνει τα… κόλπα του, όμως καθώς φτάνουμε στο δεύτερο δεκαήμερο του Μαΐου, τα παράλια της Ηπείρου αρχίζουν σιγά – σιγά να «ζεσταίνονται» ενόψει της φετινής θερινής τουριστικής περιόδου. Το περασμένο Σαββατοκύριακο ήταν πολλοί οι Γιαννιώτες που εξέδραμαν προς Πάργα, Πρέβεζα και Σύβοτα, αναζητώντας λίγες στιγμές χαλάρωσης δίπλα στη θάλασσα με τις οικογένειες ή φίλους τους. Ήδη, εξάλλου, έχουν φτάσει στα παράλια της περιοχής μας και τα πρώτα οργανωμένα γκρουπ τουριστών από το εξωτερικό.

Βέβαια, οι… τολμηροί, οι οποίοι κάνουν την πρώτη τους βουτιά είναι λίγοι, προς το παρόν, καθώς τα νερά παραμένουν κρύα, όμως σε αρκετές παραλίες της Ηπείρου συναντούσε κανείς το περασμένο διήμερο κόσμο που απολάμβανε τον ήλιο και τη βόλτα του.

Τους επισκέπτες εξυπηρετούν αρκετά καταστήματα στα δημοφιλή παραθαλάσσια θέρετρα που έχουν ανοίξει, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται να τεθούν σε λειτουργία και τα υπόλοιπα.

Πιο πολλές πτήσεις

Στο μεταξύ, ευοίωνες είναι οι προοπτικές που ανοίγονται για το φετινό καλοκαίρι όσον αφορά στις αφίξεις ξένων επισκεπτών στην Ήπειρο. Από τις 13 Μαΐου η αεροπορική εταιρία Apollo ενεργοποιεί και πάλι το πτητικό της πρόγραμμα, το οποίο τον ερχόμενο Ιούνιο θα φτάσει να περιλαμβάνει συνολικά τέσσερις πτήσεις την εβδομάδα προς Γιάννενα από τη Στοκχόλμη, το Γκέτεμποργκ, την Κοπεγχάγη και το Όσλο. Παράλληλα, για πρώτη φορά φέτος η πόλη μας θα συνδεθεί αεροπορικά με το Βελιγράδι μέσω πτήσεων τσάρτερ που θα πραγματοποιεί η εταιρία «Air Serbia».

Όπως εκτίμησε σε δηλώσεις του ο ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας και σύμβουλος της Ένωσης Ξενοδόχων Ιωαννίνων για αεροπορικά ζητήματα Ευθύμιος Σέρμπης, στο Αεροδρόμιο Ιωαννίνων αναμένεται να φτάσουν περίπου 65.000 επιβάτες το διάστημα μέχρι και τον ερχόμενο Οκτώβριο, δηλαδή κάτι λιγότερο από εκείνους που είχαν διακινηθεί το 2019.