Πότε θα γίνουν οι εξετάσεις σε Γενικά Λύκεια και Γυμνάσια

on .

TAKSH ADEIA THRANIA

• Τις τελικές οδηγίες για τις εξετάσεις στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Γυμνάσια και Γενικά Λύκεια, εξέδωσε το Υπουργείο Παιδείας.
Σε ό,τι αφορά τα Γυμνάσια τα μαθήματα τελειώνουν τη Δευτέρα, 30 Μαΐου (δεν θα γίνουν μαθήματα στις 30 Μαΐου).
Για τις εξετάσεις στα Γυμνάσια, στην εγκύκλιο αναφέρονται τα εξής:
-Οι γραπτές προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις στα μαθήματα της Ομάδας Α΄ διεξάγονται σε εξεταστική περίοδο που διαρκεί από την 1η έως τη 15η Ιουνίου.
- Το πρόγραμμα των προαγωγικών και απολυτηρίων εξετάσεων των μαθημάτων ορίζεται από τον Σύλλογο Διδασκόντων και ανακοινώνεται από τον Διευθυντή του Γυμνασίου στους μαθητές, τρεις τουλάχιστον ημέρες πριν από τη λήξη των μαθημάτων.
Τα μαθήματα στα Λύκεια θα τελειώσουν την Παρασκευή 20 Μαΐου, ημερομηνία κατά την οποία δεν διεξάγεται διδασκαλία.
Το πρόγραμμα των προαγωγικών και απολυτηρίων εξετάσεων ορίζεται από τον Σύλλογο Διδασκόντων και ανακοινώνεται στους/στις μαθητές/τριες πέντε τουλάχιστον ημέρες πριν από τη λήξη των μαθημάτων. Μετά τη λήξη, προτείνεται το ακόλουθο χρονοδιάγραμμα για τις προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις των μαθητών/τριών των Γενικών Λυκείων της χώρας:
Οι προαγωγικές εξετάσεις των μαθητών/τριών της Α΄ και Β΄ τάξης των Ημερησίων και Εσπερινών ΓΕ.Λ. διεξάγονται από τη Δευτέρα 23 Μαΐου έως την Τετάρτη 15 Ιουνίου. Η ημερομηνία έκδοσης αποτελεσμάτων ορίζεται το αργότερο την Τρίτη 21 Ιουνίου.
Οι απολυτήριες εξετάσεις των μαθητών/τριών της Γ΄ τάξης Ημερησίων και Εσπερινών ΓΕ.Λ., διεξάγονται από τη Δευτέρα 23 Μαΐου έως την Τρίτη 31 Μαΐου. Η ημερομηνία έκδοσης αποτελεσμάτων ορίζεται το αργότερο την Πέμπτη 2 Ιουνίου.